VIDEO: Kraftig explosion i ”särskilt utsatta” Rosengård
Faksimil Youtube

Ett okänt föremål exploderade vid porten till ett flerfamiljshus i invandrardominerade Rosengård i Malmö under fredagskvällen. Detonationen var så kraftig att polisen larmades från flera platser i Malmö. Ingen människa kom till skada men byggnaden fick stora materiella skador.

Det första larmet inkom vid 22:12 under fredagskvällen. Explosionen hördes från flera håll i Malmö, bland annat Kirseberg, Segevång, Oxie och i centrala stan. Polis anlände snart till Thomsons väg 22, i det ökända Rosengård, och kunde konstatera att någonting exploderat vid en av portarna.

– Vi vet inte vad det är som har smällt, mer än att det har varit en kraftig detonation. Den har blåst ut alla fönster i trappuppgången, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson. 

LÄS ÄVEN: Malmöimam: ”Sverige är vårt, vare sig de vill det eller ej”

Fönster upp till sjätte våningen krossades

En video som uppges vara från den aktuella händelsen cirkulerar i sociala medier. Där syns en maskerad man placera ut ett föremål inlindat i en handduk. Mannen lämnar snabbt platsen. Kort därpå syns rökutveckling följt av en kraftig explosion.

Hela porten sprängdes bort och fönster ända upp till sjätte våningen krossades, uppger SVT. Området spärrades av för teknisk undersökning och boende uppmanades att hålla sig inomhus så att bombskyddet kunde utföra sitt arbete ostörda.

”Ingen person har blivit skadad men hade någon person befunnit sig på platsen när det sprängdes hade risken för allvarliga personskador varit mycket stor”, skriver polisen i sin händelsenotis.

– Vi har helikopter som hjälper oss nu att få bättre överblick av brottsplatsen, sa Calle Persson, presstalesperson vid polisregion Syd, vid halv elvatiden, till Expressen.

Trots en stor insats har polisen ännu varken någon misstänkt eller frihetsberövad. Brottet rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse. Avspärrningarna hävdes vid 03:30, natten mot lördag.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Almgren

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.