VIDEO: Livsfarligt att hålla Israels flagga i Göteborg – ”Kasta sten på han”

Samnytt har tidigare visat ett videoklipp där en kristen predikant demonstrerade med Israels flagga i Göteborg vilket resulterade i misshandel och gripanden. Nu har mannen återigen demonstrerat ensam i staden och trots ett större säkerhetspådrag gick flera personer till attack mot honom – med en viss framgång.

Det var förra fredagen som den kristna gatupredikanten genomförde en demonstration i centrala Göteborg. Enligt en polisman på platsen ska det vara omöjligt för predikanten att genomföra sin demonstration utan en järnring runt honom.

LÄS ÄVEN: Här misshandlas kristen predikant i Göteborg: ”Ta dina konsekvenser”

I ett videoklipp som är filmat av den arabiskspråkiga nättidningen Alkompis syns det hur predikanten angrips av flera personer som försöker att stjäla hans flagga men även bita sönder den. Vidare hörs arabiska glåpord, någon som pratar om stenkastning och ytterligare en person spottar rakt på predikantens kamera.

– Leve Palestina sharmuta (hora på arabiska reds. anm.), skriker en man som grips av polisen.

– Kasta sten på han, uppmanar en annan.

Se hela den dramatiska videon nedan:

LÄS ÄVEN: Skottlossning och trafikkaos när palestinier demonstrerar i Sverige

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.