Ett maskerat gäng stormade strax efter lunch idag in på Burgårdens gymnasium i Göteborg i någon form av uppgörelse. Det berättar Göteborgspolisen för Samnytt. Men den kommunala skolan har valt att hålla polisen utanför bråket.

Enligt Göteborgspolisens presstalesman Peter Adlersson var det ett gäng ungdomar i 15-16-årsåldern som tog sig in på skolan.

– Innan polisen kom fram hade personalen fått ut de här personerna. Bland annat var det en av ungdomarna som var avstängd från skolan som tagit sig in, berättar han.

– De fick ut dem och vi gjorde ID-kontroll. Skolan ville inte göra någon anmälan, så det blev inget brott av det och nu är vi klara på platsen.

Uppgörelse

Adlersson tror att det handlar om ungdomar som ”varit i luven på varandra tidigare” och som tänkt göra upp på skolan. Eftersom skolan valt att hålla rättsväsendet utanför kommer polisen inte göra något mer åt saken.

– Det verkar ha varit någon form av incident igår, och då skulle de in och prata med några angående den här incidenten verkar det som. Exakt vad det rör sig om vet jag inte, och nu blev det inget brott så då har jag inte så mycket mer information om det, säger Adlersson.

”Har varit stökigt”

Nicklas Faritzon är förvaltningschef på stadsledningskontoret i Göteborg och chef för Jenny Larsson, verksamhetschef på Burgårdens gymnasium, som är sjuk idag.

– Jag vet inte mer än att det har varit stökigt och att polisen har varit där. Vi ska ha ett möte vid halv fyra, så då får jag mer information, säger han till Samnytt.

Kan du säga vad stöket handlade om?

– Nej, det kan jag inte göra just nu.

Enligt polisen valde skolan att inte göra någon polisanmälan. Varför inte?

– Då säger jag såhär en gång till: Jag har ingen mer information innan vi haft det här mötet. Då vet jag vad som har hänt och vad folk har gjort och inte gjort. Till dess kan jag inte svara på frågorna.