VIDEO: Migranten hotar våldta polisens barn – FRIAS från brott
Nahd Omar och Besart Hajrizi Foto: Polisen/Facebook

Två migranter stod åtalade för att ha hotat och förolämpat en polispatrull i Falkenberg. I åklagarens bevismaterial finns videofilmer från polisens kroppskameror i vilka det bland annat hörs att en av migranterna ska våldta polisens barn. Men tingsrätten friar migranten från brott eftersom man anser att våldtäktshot mot polismannens dotter inte kan tolkas som hot mot tjänsteman. Se video från polisernas kroppskameror nedan.

Det var i samband med ett polisingripande vid Sloalyckan i Falkenberg förra hösten som polispatrullen omringades av ett invandrargäng bestående av tio personer.

LÄS ÄVEN: Tungt kriminell attackerar polis på film: ”Vet du vem jag är – din jävla fitta”

Två män i gänget försökte sätta polispatrullen på plats genom att förolämpa och hota. Se video från polisens kroppskameror nedan.

Polisman: Du vet att du gör dig skyldig till ett brott varje gång du säger så.
Migrant: Håll käften. Jävla hora.

Migrant: Får jag fråga, varför blev du polis?
Migrant: Varför mannen? Varför blev du polis din hora?

Migrant: Har ni barn hemma eller? Har ni barn hemma? Jag knullar alla era barn. Om ni har barn hemma!

Det framgår av förundersökningsprotokollet att poliserna ville kontrollera en person i gänget som bar på en påse. Då fick polismannen höra ”din fucking hora det är parfym” i påsen. Invandraren framförde även till patrullen att ”nästa gång kolla inte igenom min bror bara för att han går med en Kicks-påse”.

Vidare har patrullen hånats för att bära uniform vilket gänget menar är ”horkläder”. En polisman fick höra, ”fucking snedögda hora” och ”håll käften” när han pratade.

Faksimil Polisen

Polisen ”provocerar”

Samnytt kan berätta att männen som inte kunde acceptera att bli kontrollerade av en polispatrull har invandrat till Sverige.

26-årige Nahd Omar, medborgare i Irak och folkbokförd i Sverige 2008-01-11. Nahd är sedan tidigare dömd för flera fall av misshandel, grovt olaga hot, olaga hot, övergrepp i rättssak och stöld.

Nahd förklarar att han förnedrar poliser när han känner sig ”provocerad”.

25-årige Besart Hajrizi, medborgare i Kosovo och Serbien och folkbokförd i Sverige 2010-06-30. Besart förekommer i belastningsregistret för grov kvinnofridskränkning – vilket sedan mildrades till misshandel i hovrätten, misshandel, olaga hot, olaga intrång, övergrepp i rättssak, våldsamt motstånd och narkotikabrott.

Domslutet grov kvinnofridskränkning rör ett fall där Besart torterade sin sambo med sparkar och slag. Det framgår av bilderna i polisens förundersökning att Besart slagit kvinnan blå över både ansiktet och kroppen.

Besarts f.d. sambo. Foto: Polisen
Besarts f.d. sambo. Foto: Polisen

Polisman om Besart: ”Kom fram till mig och min femåriga dotter”

I förhör vittnar en polisman att det inte är första gången som Besart trakasserar och hotar honom i Falkenberg. Tidigare har Besart tillsammans med ett gäng kommit fram till honom och hans femåriga dotter på ledig tid. Besart har bland annat sagt till polismannen, ”nu är du inte så tuff eller hur”.

Straffas med böter

Den 2 september meddelade Varbergs tingsrätt domen.

Nahd dömdes för två fall av förolämpning till dagsböter 60 om 150 kronor. Polismannens skadeståndsyrkan avslogs.

Besart stod åtalad för hot mot tjänsteman och förolämpning. Han frias från hotet och döms för det sistnämnda till dagsböter 40 om 180 kronor.

Rätten friar Besart från hotet med motiveringen att han inte kan dömas för hot mot tjänsteman när han hotar att våldta polismannens barn. Polismannens skadeståndsyrkan avslogs.

LÄS ÄVEN: Intervju med poliser: ”Många områden är TOTALT förlorade”

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.