Muslimer Malmö 94
Inrikes

VIDEO: Muslimsk ledare utlyser bojkott av svenskt företag

Publicerad 5/3/2022
Annons

Den muslimska högtiden Ramadan är över och nu firas Eid Al-Fitr i tre dagar. I samband med firandet i Malmö uppmanade en muslimsk ledare till bojkott av ett svenskt företag som har höjt sina priser under Eid på grund av ökad efterfrågan.
– De har inte rätt att höja priserna, skriker den muslimska ledaren till folkmassan.

På måndagen rapporterade Samnytt att Leos lekland anklagas för ”islamofobi” efter att företaget höjt priserna under storhelgen där både både Valborgsmässoafton och den muslimska högtiden Eid infaller.

LÄS ÄVEN: Leos lekland anklagas för ”islamofobi” – efter prishöjning under Eid

Leos Lekland höjer alltid sina inträdesavgifter under helgdagar och lov på grund av ökad efterfrågan. Men trots detta sprids nu anklagelser om ”muslimhat” mot företaget. Många sprider en bild i sociala medier där man klagar på prishöjningen – och påstår att Sverige ”hatar muslimer och är extremt islamofobiska men vill kapitalisera på oss”.

Men VD för Leos lekland förklarar att prissättningen styrs av efterfrågan och kundtryck.

– Det handlar om efterfrågan, på samma sätt som att det är dyrare på en lördag mitt på dagen än på en onsdag, säger företagets VD Joakim Gunler till Expressen.

– För oss har det ingen betydelse om det är helgdag eller lovdag. När många vill komma så är priset högt, och när få vill komma är det lågt. Det är så det funkar och vi gör ingen skillnad på folk och folk, säger Anders Forsén, pressansvarig på Leos lekland.

”De har inte rätt att höja priserna”

Samnytt har tagit del av ett videoklipp från Eid-firandet i Malmö på måndasgen där en ledare utlyste en bojkott mot företaget.

– Vi uppmanar er att bojkotta Leos lekland för att visa att vi är muslimer. Vi ska inte tillåta att bli kränkta på grund av vår religion, slår ledaren fast.

Se videon nedan:

LÄS ÄVEN: Regeringen satsar för att stoppa islamkritik: ”Ska vara ett land fritt från islamofobi”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
847Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons