Paludan bil Uppsala
Inrikes

VIDEO: Paludan-bilen nedbränd

Publicerad 5/8/2022
Annons

Samnytt har tagit del av bildmaterial som uppges visa att den hyrbil som politikern Rasmus Paludan använde vid valmötet utanför Uppsala moské har satts i lågor. I samband med valmötet hoppade muslimer på bilen vilket gjorde att den fick köras till en bilverkstad. Men nu påstås bilen ha eldats upp på platsen.

Det var söndagen den 1 maj som Paludan skulle hålla en islamkritisk demonstration utanför Uppsala moské på Sportfältsvägen 1. Men politikern hann bara kliva ut ur bilen innan muslimer rusade ut mot honom trots polisiär närvaro på platsen.


LÄS ÄVEN: VIDEO: Muslimer hoppar på Paludans bil – politikern tvingas fly

Paludan och hans partikamrater tvingades fly från platsen samtidigt som polisen lät kravallutrustade poliser stå passiva på håll och titta på. Efter attacken där en muslimsk extremist bland annat hade stampat på vindrutan var det inte möjligt att fortsätta köra bilen och den transporterades därför till en lokal bilverkstad för reparation.

Samnytt har tagit del av videoklipp och stillbilder som uppges visa att individer fått kännedom om att bilen stod parkerad vid verkstaden och därefter bränt upp den.

Kan ha eldat upp fel bil

I videoklippen med skrotbilen som är daterade 3 maj står det bland annat, ”Rasmus bil – hälsningar från Uppsala”. Men det är oklart ifall gärningsmännen ens eldat upp rätt bil. Detta eftersom hyrbilen utanför moskén ser ut att ha andra fälgar än den bil som som stod vid verkstaden.

Paludan: ”Profeten Muhammed gillade att håna”

Samnytt har pratat med Paludan om den utbrända bilen. Han berättar att partimedlemmarna färdades i en hyrbil från Avis och händelsen visar den tydliga hotbilden mot honom vilken svensk polis påstås nonchalera.

– Gärningsmännen är mycket stolta över att ha förstört min bil. De hånar mig för att de tror sig ha förstört min bil. En annan person som också gillade att håna folk var profeten Muhammed säger Paludan och fortsätter:

– Men det var inte min bil, det var inte ens jag som hade hyrt den och det var heller inte någon självrisk.

Hur ser du på att man tar till våld på det här sättet efter att du bara befunnit dig vid moskén?

– Det visar att hotbilden mot mig i Sverige är väldigt allvarlig. Det är viktigt att Polismyndigheten uppgraderar skyddet av mig så att jag blir skyddad mot att bli mördad.

LÄS ÄVEN: M-politiker: Paludan förtjänar att dö som Lars Vilks

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons