VIDEO: Romska bröderna filmade vid mordet på sin mor

Två bröder med romsk bakgrund som körde ihjäl sin mor på lördagen i Göteborg har lagt ut en video i sociala medier kort efter attacken. I videon syns bröderna färdas i en Mercedes-bil med krossad vindruta samtidigt som de rättfärdigar mordet med att deras mor ska ha varit otrogen. Samnytt kan visa videoklippet utan censur.

Det var vid klockan 17 på lördagen som polisen larmades till Lundby på Hisingen där två personer hade skadats allvarligt efter ha blivit påkörda av en bil på gångbanan. Enligt vittnesuppgifter från platsen ska offren ha flugit upp i luften i samband med krocken. En kvinna i 40-årsåldern avled senare av sina skador.

LÄS ÄVEN: Bröder körde ihjäl sin mor i Göteborg

Polisen har under natten mot söndagen gripit två bröder misstänkta för mord och mordförsök men även deras farmor och farfar har gripits misstänka för grovt skyddande av brottsling. Detta efter att bröderna hade försökt att gömma sig hos farföräldrarna.

Bröderna skryter efter mordet

På söndagskvällen uppmärksammade Expressen en video som bröderna har lagt ut i sociala medier. Tidningen skriver att bröderna riktar sig mot deras mors nya pojkvän med budskapet ”så går det när man leker med oss”.

– Vi visade vilka vi är. Vi körde över din son och vår mamma. Nu kan ni åka till sjukhuset och leta efter dem, de kanske är döda, det vet vi inte.

– Så går det i vår familj när man är otrogen, vi lägger dig i graven, inte bara män.

Vidare skriver tidningen att flera så kallade romani kris – romska rättegångar – har hållits mot brödernas mor rörande hennes nya kärleksrelation. Enligt uppgift ska även deras mors nya pojkvän nyligen ha varit kallad på sådan rättegång men uteblev.

Samnytt kan visa brödernas video utan censur:


LÄS ÄVEN: Klandomare avslöjas bedriva romska rättegångar i Malmö stads lokaler – frikände barnvåldtäktsman

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.