VIDEO: Samnytt möter Paludan – ”Sverige har haft första intifadan”
Samnytt besökte Paludan i Danmark efter korankravallerna. Foto: Samnytt

Samnytt har besökt den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan i Köpenhamn för en långintervju om bland annat den senaste tidens händelser och hans framtid i svensk politik men även sexchattarna.

Redan sommaren 2020 besökte Samnytt som första tidning i Sverige den då relativt okände politikern som endast var 7 000 röster från att komma in i danska folketinget.

Vi gav läsarna en bild av den islamkritiske politikern, uppmärksammade hans demonstrationer med koranbränningar i Danmark och följde samma år med och dokumenterade när hans parti Stram Kurs reste till Rosengård för att hålla Sveriges första koranbränning. En händelse som kom att resultera i att Polismyndigheten gav Paludan inreseförbud i Sverige.

En hel del har hänt sedan dess. Paludan har fått bekräftat att han sedan 1989 är svensk medborgare och därmed blev inreseförbudet ogiltigt. Nu har han grundat Stram Kurs Sverige och satsat på islamkritiska valmöten inför riksdagsvalet. Vi har ställt en rad aktuella frågor men även om skandalen kring sexchattarna. Se vår nya intervju nedan:

UPPDATERING: Youtube har censurerat vår video genom att ta bort den från plattformen. En ny uppladdning på annan plattform kan ses här!

SE VÅR TIDIGARE INTERVJU: Paludan: ”Mitt broderland kommer gå åt helvete”

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.