VIDEO: Se invandrargänget stampa svenskar på tivolit

Samnytt har tagit del av videoklipp som uppges visa när ett stort invandrargäng misshandlar ett fåtal svenskar på ett nöjesfält utanför Sundsvall. I videoklippen syns gänget slita och slänga omkring svenskarna som försöker fly. Invandrarna fångas även på video när de utdelar flera sparkar mot offren som ligger ned.

Det var fredagen den 17 juni som våldsamma scener utbröt vid ett evenemang med tivoli som hade anordnats på Selångers IP.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Gängbråk inne i Malmö tingsrätt – trots poliser

Ett stort gäng, bestående av personer i 15-18 årsåldern med invandrarbakgrund, gick till oprovocerad attack mot ett fåtal svenskar. Ett av offren har kontaktat Samnytt för att berätta om händelsen som nu ska vara polisanmäld.

Enligt offret stod han och pratade med några vänner när ett gäng dök upp upp på platsen. Personer ur gänget ska ha yttrat sig kaxigt och framfört att de hade problem med en person i sällskapet och därefter eskalerade situationen till våld.

– Det började med att en av mina kompisar kände en kille så vid stod och pratade med honom och allt var supertrevligt. Sen kom ett stort gäng fram eftersom en tydligen hade bråkat med en annan för cirka tre månader sedan.

– Så började de putta, slå och sparka på honom. Sedan är det en kille som går mot mig, puttar mig och därefter får jag ett knytnävsslag i ansiktet.

Nedan följer videoklipp som visar när invandrargänget omringar och misshandlar offren.

Offret: ”Kan inte ens gå på evenemang”

Vidare uttrycker offret frustation över utvecklingen där man inte längre kan röra sig fritt i landet utan att riskera att bli misshandlad.

– Skäms att man lever i ett land där man inte ens kan gå på ett evenmang utan att bli bråk. Man går inte trygg.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Gängbråk på skola – polisen ingrep med batong

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.