Samnytt kan visa fler bilder från platsen i Husby där en gängkriminell man avrättades mitt på ljusa dagen. I videon syns förbipasserande Husbybor samlas chockerade över mannen som ligger utslagen och blöder.

Det var vid klockan 15.30 på måndagen som skottlossning utbröt nära tunnelbanestationen i den problemtyngda stadsdelen Husby i norra Stockholm. Enligt uppgifter avrättades mannen när han försökte fly från gärningsmän. Två misstänkta personer greps senare samma dag.

LÄS ÄVEN: Här försöker polisen återuppliva den skjutne mannen i Husby

Nedan följer ett videoklipp som visar platsen precis efter mordet – innan polisen och ambulansen hunnit anlända. Det är mycket stökigt på platsen med flera personer som skriker och drar i den skadade mannen som livlöst ligger på marken. Det hörs mycket arabiska – bland annat några böneord.

Avrättningen firades på Malmvägen

Ett par timmar efter mordet i Husby ska flera personer i Sollentunas problemtyngda område Malmvägen ha firat med fyrverkerier, rapporterar SVT.

Ytterligare några timmar senare, omkring midnatt, avrättades en annan man i Hjulsta i nordvästra Stockholm. Polisen vet fortfarande inte om morden har någon koppling till varandra.

Damberg skröt om arbetet mot gängen

I mars meddelade inrikesminister Mikael Damberg (S) att regeringen är ”kompromisslösa mot gängen”.

Men trots flera uttalanden om att man är på väg att vinna mot gängen i Sverige visade nya siffror att föregående år går till böckerna med ytterligare en ökning av skjutningar i landet. Bara under de senaste dagarna har det skett tre misstänkt gängrelaterade mord inom loppet av 36 timmar.

Inrikesministern är däremot inte oroad eftersom han menar att polisen är på frammarsch och att det snart blir fler poliser.

– Det är ett fortsatt svårt läge men min sammanlagda bedömning är att vändningen kommer i år. 2021 kommer bli ett leveransår, sa inrikesministern.

LÄS ÄVEN: Nytt rekord i skjutningar i Sverige – Damberg: ”Vi är kompromisslösa mot gängen”

Tycker du om det vi gör?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.