VIDEO: Se lärarna kapa flygplan – ”Flyget förvärrar klimatkatastrofen”

I söndags kapade medlemmar ur den vänsterextrema gruppen Extinction Rebellion flera flygplan som stod redo att lyfta. I en video som gruppen själva filmat ser man hur det hela gick till.

Samnytt har tidigare rapporterat om gruppens sabotage på flera håll i Sverige i helgen där man tog sig in på flygplatser och stoppade plan från att lyfta, något som ledde till omfattande förseningar.

LÄS ÄVEN: Klimat-Gretas extremister skapade kaos i attacker mot flygplatser

På Halmstads flygplats hindrades ett flygplan som var på väg mot Landvetter från att lyfta genom att två passagerare vägrade sätta sig ner i sina stolar. Samtidigt hade tre kumpaner ställt sig i avgångshallen med banderoller.

Efter att ha härjat på planet omhändertas klimatextremisterna av vakter. De är nu misstänkta för brott mot luftfartslagen.

Kopplingar till Greta

Gruppen Extinction Rebellion, med kopplingar till Greta Thunberg, säger sig ligga bakom den här och flera andra aktioner på flygplatser runt om i landet på söndagen.

LÄS ÄVEN: Klimat-Greta djupt involverad i vänsterextrema Extinction Rebellion

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Vill du slippa reklamen och samtidigt stötta Samnytt
Bli då prenumerant och välj annonsfritt eller om du hellre vill donera välj det alternativet!