Adel polisen 45
Inrikes

VIDEO: SR-hyllad rappare förnedrar poliser – ”Horungar, ey din lilla hund”

Publicerad 6/15/2021
Annons

Natten mot tisdagen publicerade den av statsradion hyllade rapartisten Adel ett videoklipp till sina 102 000 följare på Instagram där han förnedrar en polispatrull som har stoppat hans sällskap. I videon berättar Adel att poliserna som han kallar för ”kräk”, ”horungar” och ”din lilla hund” har tagit hans väns körkort.

Samnytt har tidigare uppmärksammat att statsradion publicerade ett hyllningsreportage om den 28-årige Adel Dostani, en känd rapartist med över 100 tusen följare på Instagram.

LÄS ÄVEN: Gangsterrappare fick mysintervju i SR – nu häktad för gängmisshandel

Trots att mannen är dömd för flera grova brott lyste några kritiska frågor med sin frånvaro. Istället hyllades mannens musik.

– Kan du bli trött på att få frågor som, ”men du Adel du har ju suttit i fängelse”, frågar statsreportern.

”Ey din lilla hund”

I ett videoklipp som publicerades natten mot tisdagen syns det att Adel med sällskap har stoppats av en polispatrull. Det är oklart var i landet som händelsen inträffade men rapartisten sparar inte på orden mot patrullen som han menar trakasserar sällskapet när de för tredje gången utför fordonskontroll.

– De här kräken står här, sitter här, trakasserar oss, tredje gången de stoppar oss, tar våra vänners körkort, fucking luffare mannen, titta på er – era små horungar, inte ens 48 timmar de ger han, filma hur mycket du vill – jävla kräk mannen. Ey, din lilla hund, säger Adel inför sina över 100 000 följare.

Dömd för flera grova brott

Bakgrunden att polisen verkar vara intresserade av att kontrollera Adel och hans sällskap kan vara att Adel sedan tidigare förekommer i belastningsregistret för bland annat grovt vapenbrott, grov misshandel, misshandel, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, övergrepp i rättssak, grov stöld, försök till utpressning, flera narkotikabrott, grov vårdslöshet i trafik, flera olovliga körningar.

LÄS ÄVEN: Här förnedras polisen inför kameran: ”Du är en fitta mannen”

Gillade du den här artikeln?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons