Koranen
Inrikes

VIDEO: Koranbränning blir trend i Sverige – flera nya videoklipp utlagda på nätet

Publicerad 18:00
Annons

Parallellt med att det danska islamkritiska partiet Stram Kurs med partiledare Rasmus Paludan i spetsen väckt debatt i Sverige om den pågående islamiseringen och inskränkta yttrandefriheten har en ny trend tagit fart. I flera videoklipp som publicerats på Internet och skickats till Samhällsnytt syns hur hur folk bränner koraner och även grillar griskött över elden.

På söndagen uppmärksammade Samhällsnytt hur 15 muslimska församlingar vill se lagändringar efter koranbränningarna. De kräver att svensk grundlag ändras med inskränkningar i yttrandefriheten som förbjuder kritik mot islam. Men trots detta och mängder av hot som rasar in i kommentarsfält fortsätter individer runt om i landet att genomföra koranbränningar i protest mot islamisering och för yttrandefriheten.

LÄS ÄVEN: Polisen medverkade i ’manifestation mot koranbränning’ – beslagtog journalistiskt videomaterial

Samhällsnytt har bland annat tagit del av ett videoklipp som uppges vara inspelat på söndagen i Uddevalla. I klippet eldas muslimernas heliga bok. Därefter börjar sällskapet grilla bacon över elden. Uttrycket ”Bacon á la Koran” är ett uttryck och namn på en maträtt som partifunktionärer i Stram Kurs tididgare myntade när de placerade bacon mellan boksidorna i Koranen.

Två daga tidigare, på fredagen, anordnade ett sällskap, ”BarbeQuran” i Göteborg en liknande grilltillställning. I klippet syns Koranen ingå i tillagningen av mat på grillen.

Polisen utreder åsiktsbrott

Ytterligare ett videoklipp som har fått spridning är filmat utanför Linköpings domkyrka på fredagen. Polisen har efter att klippet uppmärksammats meddelat att man utreder händelsen för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp” som många kritiserat för att i denna del sammanfalla med muslimsk sharialag och hur den upprätthålls av polisen i länder som Iran.

https://www.youtube.com/watch?v=dZYx9jT8Va8

Paludan: ”Hoppas svenskar bränner många Koraner”

I en tidigare intervju med Samhällsnytt har Paludan uppmanat det svenska folket att bränna Koraner. Detta efter polisens beslut att inskränka grundlagsskyddade rättigheter och neka honom demonstrationtillstånd. Paludan hoppas att Stram Kurs besök i Sverige inte aka ha varit meningslösa och att fler svenskar nu ska engagera sig mot islamisering och för bibehållen yttrandefrihet.

– Jag hoppas att svenska folket bränner jättemånga Koraner. Jag hoppas att var och en gör videoklipp när de bränner en Koran. Jag hoppas de anordnar stora församlingar när de bränner Koranen för då får vi se om islam är fredens religion.

– Eftersom muslimer jättegärna vill bevisa att islam är fredens religion så tycker jag att man som goda svenskar ska ta emot sina gäster och säga ”Ni vill ju så gärna bevisa att islam är fredens religion så då kommer vi att hjälpa er och bränna hundratals koraner offentligt och då kan ni visa att islam är fredens religion”.

LÄS ÄVEN: Paludan lurade polisen och brände flera koraner – ”Vi fortsätter till islam inte finns i Sverige”

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
582Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons