Will Smith slog Chris Rock i ansiktet på scenen under Oscarsgalan efter att komikern gjort ett skämt om skådespelarens fru Jada Pinkett Smith. Med hänvisning till Pinkett Smiths rakade frisyr sa Rock: ”Jada, jag kan inte vänta på GI Jane 2.”

Smith gick upp på scenen och slog Rock innan han återvände till sin plats och ropade: ”Håll min frus namn borta från din jävla mun.”

Smith bad senare om ursäkt i ett tårfyllt tacktal för bästa skådespelare.

Jag vill be akademin om ursäkt. Jag vill be om ursäkt till alla mina mednominerade”, sade Smith efter att ha vunnit sin karriärs första Oscar för att ha spelat fadern till tennislegendarerna Venus och Serena Williams i King Richard.

– Konsten imiterar livet. Jag ser ut som den galna fadern, precis som de sa om Richard Williams. Men kärleken får dig att göra galna saker.

Autoimmun sjukdom

Pinkett Smith har tidigare talat om att hon lider av håravfallssjukdomen alopeci, en autoimmun sjukdom som orsakar håravfall.

Hon pratade om sjukdomen första gången år 2018 i talkshowen ”Red Table Talk”, enligt BBC.

– Jag har haft problem med håravfall. Det var skrämmande när det började. Jag tänkte ”herregud, håller jag på att bli skallig?”. Jag skakade av rädsla. Det är därför jag rakar mitt huvud, sa hon.

Chris Rock såg chockad ut omedelbart efter händelsen och sa till publiken: ”Det var den bästa kvällen i televisionens historia.”

Han överlämnade sedan priset för bästa dokumentärfilm, vilket var anledningen till att han var på scenen. Hans skämt syftade på 1997 års film GI Jane, där Demi Moore spelade titelrollen med rakat huvud.

Nedan kan klippet ses:

Här kan Will Smiths tacktal för vinsten ses samt hans ursäkt för händelsen: