donationsinlagg-62442
Ledare

Vill du fortsätta läsa Samnytt? Klicka här!

Publicerad 4/28/2022
Annons

Hej igen! Ledsen att tjata men vi vill påminna om vikten av att du som läser denna tidning hjälper oss att fortsätta existera! Den medieutveckling som tidningen Samnytt idag utgör en central del av tog sin början i en blogg för halvannat decennium sedan. Massor av läsare som var svältfödda på sanningen om vad som händer i Sverige sökte sig dit. Nu vill vi förklara varför det är så oerhört viktigt att fler av våra läsare stöttar Samnytt så att vi kan stoppa det järngrepp vänsterliberalerna har om folks medvetande.

Sedan begynnelsen har mycket hänt. Det som började som en amatörblogg har stegvis utvecklats till en proffsig tidning och Samnytt är idag den alternativmedia som har i särklass mest eget material och egna granskningar. Som vi förklarat tidigare kräver en sådan tidning närvaro 365 dagar om året, minst 16 timmar om dygnet. Det är med andra ord väldigt arbetsintensivt jämfört med att ha ett normalt 8 till 5-jobb eller driva ett företag i många andra branscher.

Vi började med att basera ekonomin enbart på donationer och gjorde så under lång tid. Sedan försökte vi få in reklam men den dörren stängdes snabbt av etablissemanget vilket ledde till att vi var tvungna att förlita oss på sämre annonsbörser med sämre kvalité på reklamen, något ni säkert märkt. Detta ger samtidigt väldigt lite i intäkter. Så vi testade att börja med prenumerationer. Det har gett oss ett nytt ben att stå på men till stor del har det varit ett nollsummespel där de som tidigare donerade bytt till att prenumerera.

Fortfarande är det bara någon enstaka procent av alla som läser oss som antingen donerar eller prenumererar. Om bara ytterligare någon procent började stötta oss skulle det göra enorm skillnad för vad vi kan uträtta som motkraft till gammelmedias propaganda.

Vi har fått ett visst statligt stöd, men det stödet sänktes kraftigt redan andra året, så den delen av intäkterna är numera väldigt liten. Dessutom tvingar det tidningen att åtlyda regler satta av myndigheter och organisationer som är fientligt inställda till oss. Det begränsar vår journalistiska frihet.

Lätt att strunta i

Vi förstår att det är lätt att följa minsta motståndets lag genom att bara läsa de av våra artiklar som är öppna, kombinerat med att läsa andra tidningar och sociala medier i stället för att stötta Samnytt ekonomiskt. Men det som driver nyhetsflödet i stort är tidningar, journalister och granskande artiklar. Vi försöker vara en motvikt till vänsterliberal media och utan media skulle sociala medier knappt kunna fyllas med nyheter, analyser och granskningar.

Så om man inte vill stå där ensam med gammelmedia, tillsammans med alternativa småbloggar som inte har resurser för granskning och bevakning, då måste fler börja stötta Samnytt. Utan den stöttningen stagnerar tidningen och mediejättarna kan fortsätta lyckas få Socialdemokraterna, ensamma eller i vänsterliberala konstellationer, att vinna ytterligare val.

Betänk detta: trots att kriminaliteten skenar, trots de fatala misslyckandena i energipolitiken med dieselpriser på uppemot 30 kronor, försvarspolitiken, skolpolitiken och i princip alla andra områden, så åtnjuter Socialdemokraterna fortfarande över 30 procent väljarstöd. Tror du det hade varit möjligt om medielandskapet sett annorlunda ut i Sverige?

Det tror inte vi.

Liten insats

Samnytt och dess föregångare har existerat i över tio år nu. Vi har hållit ut, vuxit och fortsätter att försöka växa. Men i tider när IT-jättarna, myndigheter och andra aktivt gör vad de kan för att strypa vår ekonomi, minska vår räckvidd att nå ut och på andra sätt stoppa sådan fri media som Samnytt är – då har vi egentligen bara ett enda tryggt ben att luta oss på: våra läsare.

Om alla som läste oss prenumererade hade vi kunnat starta upp ett eget ”Uppdrag Granskning”, men från vårt perspektiv. Vi hade kunnat göra fler dokumentärer. Vi hade kunnat ha reportrar på plats vid varenda presskonferens i riksdag och regering för att ställa de där frågorna som ingen annan ställer. Vi hade kunnat ha utrikesreportrar som är på plats vid diverse händelser och konflikter i världen. Vi hade kunnat bredda vår rapportering till fler ämnen, såsom sport, mer kultur och annat, för att göra oss heltäckande.

Kort sagt; vi hade kunnat göra en ännu större insats för Sverige, våra läsare och för att jämna ut medielandskapet.

Så när vi ber om donationer eller prenumerationer så är för att vi hela tiden måste sträva framåt, för att vinna. Vare sig reklam eller statliga bidrag går att lita eller överleva på.

Därför vill vi uppmana dig som läser detta och som ännu inte stöttar oss att ägna en minut åt att antingen bli prenumerant eller månadsgivare. Kostnaden för en prenumeration motsvarar en hamburgare i månaden, men då hjälper du oss att fortsätta existera, växa, vara fri och oberoende och utmana gammelmedia.

Klicka HÄR för att komma till prenumerationssidan.

Vill du hellre ge en gåva, så klicka HÄR och välj belopp.

Tack på förhand!

/önskar Mats, Kent & övriga redaktionen

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons