inbrottstjuv

pixabay

Inrikes

Villaägare i Nynäshamn jagade inbrottstjuvar till skogs

Publicerad 1/5/2020
Annons

En villaägare var hemma när två inbrottstjuvar försökte bryta sig in i hans hem. När tjuvarna ertappades flydde de platsen men villaägaren blockerade vägen varpå tjuvarna flydde in i skogen. Senare kunde båda gripas av polisen. Det rapporterar SVT.

Det var klockan 03.40 natten till lördagen som två inbrottstjuvar försökte bryta sig in i en villa i Nynäshamn. Men det gick inte riktigt som tänkt. Ägaren till huset var hemma och hörde vad som pågick – vilket ledde till att tjuvarna blev rädda och sprang iväg.

Villaägaren ringde 112 samtidigt som inbrottstjuvarna försökte fly i grannens bil som de hunnit stjäla innan inbrottsförsöket. Men villaägaren visste att den riktning tjuvarna valde skulle leda till en återvändsgata. Därför hoppade han in i sin egen bil och blockerade vägen med den så att inbrottstjuvarna inte kunde åka vidare.

Tjuvarna hoppade ur bilen – och sprang in i skogen

När gärningsmännen upptäckte blockaden valde de att hoppa ur bilen och springa från platsen – rakt in i skogen. När polisen anlände till platsen med hundpatrull fann man den ena inbrottstjuven i skogen. Den andre kunde gripas på en gata i nära anslutning till platsen.

Båda misstänks nu för bland annat grov stöld och tillgrepp av bil.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
967Här flyger amerikanska kärnvapenbombaren över Sverige
Annons
Annons