Videotjänsten Vimeo meddelade nyss Samhällsnytts redaktion att de kommer radera vårt konto från deras plattform. I ett e-postmeddelande skriver de att ”det är många videos som visar våldsamma och illegala handlingar” samt är ”hatiska”. Vi förklarade att vi är en tidning och att våra videos bara återger den verklighet vi lever i så att våra läsare får se sanningen. Det hjälpte dock inte och inom kort stängs alltså vårt konto på Vimeo.

I e-postmeddelandet tar de upp några exempel som de menar är orsaken till att vårt konto nu stängs (översättning nedanför bilden):

Det är många videor som visar våld eller illegala handlingar. Dessa inkluderar men är inte begränsade till:

Här torteras gräsanden till döds https://vimeo.com/373110475

Gäng misshandlar kille https://vimeo.com/364455464

Invandrargäng i Skövde misshandlar svensk kille https://vimeo.com/361740260

Svensk tvingas svälja en pistol och förnedras och misshandlas https://vimeo.com/346866913

Men Vimeo hade även problem med våra dokumentärer, bland annat den om Kil och den vi nyligen släppte om Tommy Robinson (översättning nedanför bilden):

Det är också många videos som är hatfulla, trakasserar andra, kränker någons integritet eller inkluderar kränkande eller diskriminerande tal. Detta inkluderar videos som använder kodat eller förtäckt språk för att attackera en viss grupp såsom en etnisk eller religiös minoritet. Detta inkluderar men är inte begränsade till: 

– Rapartist JCBUZ uppmanar till mord på vita https://vimeo.com/359194568

– Samnytt TV – När invandringen kom till Kil https://vimeo.com/344378531

– EXKLUSIVT: Ekeroth möter en av västvärldens mest förföljda medborgarjournalister – Tommy Robinson https://vimeo.com/385321265

En tidnings uppgift att rapportera om verkligheten

Vi svarade Vimeo och försökte förklara för dem att vi är en tidning, vars uppgift det är att rapportera om verkligheten (översatt från engelska):

Ja, det är en del av journalistiskt arbete eftersom vi jobbar med att beskriva verkligheten och vad som händer. Förstår ni inte det?

Till exempel:

Denna video: https://vimeo.com/344378531 var en dokumentär om en situation i en del i Sverige som blev vida omtalat [Dokumentären om Kil, – anm.]

Och förklara vad problemet med denna video är: https://vimeo.com/385321265 [dokumentären om Tommy Robinson, – anm.].

Det är en intervju med Robinson – hur är det på något sätt hatfyllt eller våldsamt?

Vi fortsatte därefter att förklara vad en tidnings uppgift är, vilket Vimeo inte verkar ha förstått:

Jag vill också lägga till följande: Det är inte vi som uppmuntrar till våld eller de handlingar man kan se i de videor vi har laddat upp.

Vi rapporterar bara att de händelserna faktiskt har hänt och tar i realiteten en aktiv ställning MOT sådana händelser. Men vi måste rapportera om det, eftersom det är själva kärnan i vad en tidning gör.

Förstår ni inte det?

Vimeo tillåter med andra ord inte en intervju med Tommy Robinson, en dokumentär om utsatta svenskar i Kil och tolererar inte att vi avslöjar rasism hos en rapartist, eller uppmärksammar förnedringsvåld mot svenska ungdomar.

Vår förklaring om att vi är en tidning hjälpte inte heller.

Därmed sällar sig Vimeo till den växande skaran av amerikanska, vänsterliberala företag som på sina plattformar censurerar konservativa samt invandrings- och etablissemangskritiska organisationer och personer.

Vi har börjat undersöka en ny plattform för videoklipp som har en uttalad ambition att inte censurera, så vi kan fortsätta berätta sanningen om vad som händer i vårt land, och i världen.