Enligt en före detta högt uppsatt person inom den amerikanska underrättelsetjänsten, som ledde analysen av oförklarade anomala fenomen (UAP) inom försvarsdepartementet, har USA ett flertal farkoster av icke-mänskligt ursprung.

David Grusch hävdar samma sak som Bob Lazar påstått sedan 80-talet. Lazar ska själv ha arbetat med en av nio utomjordiska farkoster på S4 vid det mytomspunna Area 51. Där var hans uppgift som expert på framdrivning att försöka förstå sig på tekniken i farkosten, avsedd för betydligt mindre varelser än en människa, som med en liten reaktor och förstärkare påstås kunna skapa ett artificiellt gravitationsfält. Detta gör att den kan manövrera och flyga snabbare än något mänskligheten hittills tagit fram. Farkosten ska också kunna böja ljuset och på så sätt bli näst intill osynlig.

LÄS ÄVEN: Våg av oidentifierade flygande föremål

Uppgifter förekommer även om att man ska ha påträffat varelser från andra planeter i några av farkosterna som ska ha kraschat på jorden. Enligt Lazar påträffades dock en av farkosterna under en arkeologisk utgrävning och ska således ha legat där under lång tid.

Enligt Grusch hålls informationen om dessa fordon olagligt från kongressen. Efter att ha överlämnat hemligstämplad information om fordonen till kongressen drabbades han av repressalier och lämnade sitt arbete efter en 14-årig karriär inom amerikansk underrättelsetjänst.

– Vi pratar inte om prosaiskt ursprung eller identiteter, säger Grusch.

– Materialet inkluderar intakta och delvis intakta fordon.

”Vi är inte ensamma”

Jonathan Grey som arbetar inom vid National Air and Space Intelligence Center (Nasic) bekräftar förekomsten av ”exotiskt material”.

– Det icke-mänskliga intelligensfenomenet är verkligt. Vi är inte ensamma, säger han.

– Hämtningar av det här slaget är inte begränsade till USA. Detta är ett globalt fenomen, och ändå fortsätter en global lösning att undgå oss.

Krav på transparens

Efter Grusch trätt fram kommer nu krav på att USA ska avslöja vad det är man har i sin ägo. Enligt Bob Lazar kan det delvis handla om privat industri som har materialen och inte delat med sig av hela informationen ens till den amerikanska regeringen eller presidenten.

LÄS ÄVEN: Amerikanskt krigsfartyg jagades av två bilstora UFO-”ljusbollar”

Militär världen runt påträffar regelbundet okända farkoster under övningar som utmanövrerar de senaste jaktplanen utan problem och flyger på ett sänt som borde bara fysiskt omöjligt. Regelbundna incidenter ska även ske vid kärnvapenanläggningar som tycks intressera alternativt oroa de potentiellt utomjordiska besökarna extra mycket.

LÄS ÄVEN: UFO-observationer ’frekventa’ enligt underrättelsetjänsten