Folkets park i Malmö Bild: Jorchr

VM-final på storbild i Malmö – hundratals inblandade i bråk

Delningar

Ett hundratal personer uppges ha deltagit i ett slagsmål i Malmö på söndagskvällen. Flertalet personer ska ha frihetsberövats.

Bråket inträffade i samband med att VM-finalen mellan Frankrike och Kroatien visats på storbild på Folkets Park i Malmö. Kl 19.04, strax efter att matchen avslutats, får polisen information om att ett hundratal personer befinner sig i bråk på Folkets Park. Ordningsvakterna kunde inte på egen hand hantera situationen och behövde därför tillkalla polis. Det uppges ha varit kaotiskt på platsen fram tills att polisen anlände.

Enligt Rickard Lindkvist, som är presstalesperson för polisregion Syd, har flera personer ”omhändertagits,  avlägsnats och avvisats” från platsen. Personer ska också ha gripits för våldsbrott bland annat mot ordningsvakterna på plats och förhör pågår med vittnen.

Det är fortfarande oklart vad som föranlett bråket enligt polisen: ”Vi vet inte exakt varför eller var bråket startat. Men det finns mycket folk på platsen och kollar på matchen. Så det kan ha funnits i farans riktning”, uppger Rickard Lundqvist.

 

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.