Xhevat Morina döms till sju års fängelse för gängskjutning i Värnamo

Delningar

En person har nu dömts för mordförsök och grovt vapenbrott i samband med den stora uppgörelse mellan två klaner som utspelade sig i slutet av april i år på öppen gata i Värnamo.

Initialt greps och anhölls nio personer. Fem av dessa häktades sedan, varav flera är sedan tidigare kända för grov gängkriminell verksamhet. Åklagaren ansåg att bevisningen bara räckte för att gå vidare med åtal mot en person, 51-årige Xhevat Morina, som nu döms till sju års fängelse för sin inblandning i klanstriden.

Morina erkänner att han skjutit en person under gatustriderna men hävdar att det skett i självförsvar. Tingsrätten avvisade emellertid försvarets yrkande på dom för endast vapenbrott av normalgraden och dömer i stället för grovt vapenbrott och mordförsök. Påföljden blir sju års fängelse.

Morina dömdes 2014 för en brutal misshandel med sparkar och slag av en läkare på Värnamo sjukhus efter att denne sagt nej till att skriva ut de preparat Morina krävt. Tingsrätten dömde då Morina till 3 månaders fängelse. Hovrätten ansåg dock domen för hård och mildrade den till skyddstillsyn.

LÄS MER: Fem personer häktade för väpnad gänguppgörelse i Värnamo

LÄS MER: Nio anhållna efter väpnad gänguppgörelse i Värnamo

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

68 KOMMENTARER

 1. ”självförsvar”, när det gäller klanstrid? Låter föga troligt. Men var är utvisningen? Så länge vi har dem inom våra gränser, får vi fortsätta ta itu med sådana här kriminella uppgörelser. Skickar vi dem tillbaka, får de göra upp i sina hemländer. Och där är nog såväl polis som domare lite mer hårda av sig.

 2. ju mer det daltas med dessa svempa, desto värre blir det på sikt…
  Misshandla en läkare och få skyddstillsyn…
  Skandal…

 3. Varför ingen utvisning.
  Efter valet måste följande lagar ändras. Medborgarlagen – svenskar medborgare får ej inneha andra medborgarskap utöver det svenska. Utlänningar som har svenskt medborgarskap blir med automatik av med sitt svenska. Kriminella ska inte kunna få svenskt medborgarskap.
  Utländska medborgare som döms för brott med fängelse i straffskalan ska utvisas.

   • Om du läste förslaget så stod det att utlänningar med svenskt medborgarskap blir med automatik av med sitt svenska. Det innebär att de behåller sitt utländska.

    Kriminella utlänningar kan inte behålla sitt svenska medborgarskap utan förblir utlänningar, med andra ord utländska medborgare. Nästa gång de döms för ett brott med fängelse i straffskalan blir de utvisade.

    Det som du föreslår är att de ska få behålla sitt svenska medborgarskap, vilket är situationen vi har idag, där de inte kan utvisas trots att de har kanske tre, fyra olika medborgarskap inklusive det svenska eftersom de är svenska medborgare.

 4. Text-tv hade nyheten i morse, att ungdomarna som attackerat Blåljuspersonal i Västerås enligt Polisen var:

  ”Sysslolösa”???

  Vi var ofta sysslolösa i Homogena Sverige!

  Men fick då läsa böcker, bygga kojor, sommarjobba med allt möjligt, idrotta, plugga.

  Polisen måste kalla saker vid rätt namn!

  Det är ett kriminellt beteende och har inget med Sysslolös att göra.

  +SWEXIT

  +Återvandring, det finns massor att hjälpa till med i Hemländerna

 5. Kriminellt följsamt domstol dömer kriminella i ett land där 7k är kriminell.
  Han är snart ute med livstidsförsörjning, då utvisning tillmäts men ej tillämpas.

 6. Tack Carl Bildt för att Du hade ”öppna hjärtan” mot alla dessa kriminella Kosovo albaner Du släppte in i Sverige, ett hjärtligt stort TACK!

 7. Blir nog 4-5 år inne, sedan är han fri till att misshandla läkarna på sjukhuset och skjuta folk på gatorna igen. Tack för att du valde Sverige!

 8. En Finne i GB som hade stridit mot IS i brittiska elitstyrkan fick åtta år på kåken för innehav av tårgas hemma som man måste ha licens för och gammla natiolastiska klister märken, rättvisa fyfan.

 9. Visst låter det som Sverige. I detta land finns klaner. Vilken kulturyttring vi skapat i detta land, positiv om någon. Som vi har längtat efter att bli ett land fyllt med klaner. När blir den svenska varianten av Nürnbergprocessen ett faktum, för ställas till ansvar ska dessa förrädare.

 10. En muhamedaner i Danmark er lige blevet dømt for det samme, men efter den nye ”Bandepakke 3”. 😈

  Han fik 20 – TYVE – års fængsel, UDEN MULIGHED for prøveløsladelse! ☻

 11. Jösses.det är ju i närheten av ”Rödtoppens” hemmaplan! Hennes pappa lär vara en impopulär person i Värnamo kommunfullmäktige enl uppgifter!

 12. Dom är mer rädda att bli utvisade en att sitta 10 år på ett svenskt fängelse ! Så jag rekommenderar att man utvisar i första hand för det kommer ge garanterad effekt på resten av kafirsen!

 13. Det är väl klart att domen på HELA 3 månader är för hård,det fattar väl vem som
  helst. En kafferast vore det rimliga

 14. Hörde en sång på radio när jag var barn. ’Åk till Skandinavien’ hette den. Kommer bara ihåg en strof men den funkar att ’repeata’ väl till min nyspråkliga lyrik.

  Åk till Skandinavien får Du ost, bröd, smör och sill.
  Skjuta kan Du göra nästan lite som Du vill.
  Önskar Du att pippa kan Du grabba första tjej.
  Skita i om tjejen inte vill och säger nej.

  Gå på socialen och få peng uti Din pung.
  Se’n på väg till banken baraa skratta, le och sjung.
  Sparka på en igelkott och vittja pensionär.
  Fjutta på en förskola och bilar här och där.

  När Du står vid skranket sitter domar’n där och ler.
  Hytter smått med fingret och förmanar Dig och ber…
  Låt nu täcka varelser och djur få va’ i fred
  Sedan blir det saftkalas och Möller hon är med.

  Frigiven på permision hon kommer ner på sta’n.
  Släntrande längs gatan med en nyfångad afgahn
  Kling och Klang har grillat korv och bjudit Danne me’.
  Roligare har Du om Du röker och blir sne’.

 15. Avpixlat borde skriva ut fängelsstraffet med straffrabatten inräknad, så folk se hur vi dalta med kriminella i det här landet. 33% straffrabatt på kriminella element.

  7 år fängelse i Sverige är ingenting. En Svensk fängelse cell är som A på en finlandsfärja , helt sjukt.

 16. Fy fan vad flata rätten är. Tidigare har han alltså misshandlat en läkare i syfte att få ut preparat som man kan tänka sig är narkotiska. Och det vart villkorligt. Jag säger: går de mot rött ljus. 3 månader i fängelse. Tjuvpacket skall bort från gatorna.

 17. Varför händer det så många sjuka inslag i Småland. Kan det ha att göra med att en viss Centerledare kommer därifrån, den där som vill tillåta all den där släkten att ta sig till Sverige som anhöriginvandrare. Kanske även få en röstsedel så fort de klivit in på svenskt territorium förtryckt med Centern på. Demokratin i Sverige har blivit ett slags lotteri.

  • Bara namnet säger var Xhevat kommer ifrån. Han är KOSOVOALBAN. Kosovoalbaner är såååååååå berikande att ha i sitt land. De håller alltid koll på droghandeln, vapenhandeln och smash n grab-kupper. 😉

LÄMNA ETT SVAR