YAsin 542

Instagram / FUP

Inrikes

Yasin släppt ur fängelse – planerade kidnappning av mördade Einar

Publicerad 12/28/2021
Annons

Den kriminellt belastade gangsterrapparen Yasin som hyllats och belönats av skattefinansierad public service och kulturetablissemanget, släpptes på tisdagen ur häktet i Sollentuna norr om Stockholm där han suttit sedan han greps, åtalades och dömdes för delaktighet i en plan att kidnappa och förnedringsråna den nyligen mördade gangsterrapkollegan Einar.

Yasin dömdes i tingsrätten till 10 månaders fängelse för förberedelse till människorov för sin inblandning i kidnappningsplanerna. Han har suttit fortsatt häktad i avvaktan på att domen skulle prövas i högre instans och med sedvanlig rabatt anses nu strafftiden avtjänad under häktningstiden. Han slipper därför överflyttning till kriminalvårdsanstalt och försattes på tisdagen på fri fot.

Enligt domen har Yasin agerat lockbete för att lura Einar till en musikstudio där andra personer i det kriminella så kallade Vårbynätverket kidnappade och förnedringsrånade honom. Einar mördades en tid senare i en gängskjutning där det rättsliga efterspelet fortfarande pågår. Vilket samband som finns mellan de två händelserna är inte klarlagt.

Ytterligare en av public service och kulturetablissemanget hyllad gangsterrappare, Haval Khalil, dömdes för inblandning i kidnappningsplanerna. Även han har överklagat domen.

Domarna ingår i sin tur i ett stort åtal där 28 personer dömts för brottslighet kopplad till det invandrarkriminella Vårbynätverket. En av de strängaste straffpåföljderna utdelades till en av gängledarna, Chihab Lamouri, som dömdes till fängelse i 17 år och 10 månader.

Hovrättens dom mot de åtalade som överklagat ska meddelas den 18 februari. Om den högre instansen i motsats till tingsrätten kommer fram till att Yasin inte kan fällas kan han begära ett stort skadestånd från skattebetalarna.

Läs samtliga artiklar på Samnytt om Yasin HÄR.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
843Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons