I helgen har migrationsminister Anders Ygeman (S) attackerat Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson med anklagelsen att SD-ledaren har samröre med Ryssland. Detta efter att Åkesson tagit en intervju med tv-kanalen Russia Today vid ett torgmöte i Landskrona omkring 2010.

Ygeman har flera gånger varit i blåsväder men är trots sina tidigare felsteg åter tillbaka i regeringskansliet, nu som migrationsminister. Detta trots att ministern bär ansvaret för så allvarliga oegentligheter att han tvingades avgå i samband med den uppmärksammade IT-skandalen på Transportstyrelsen.


LÄS ÄVEN: Löfven slapp välja mellan Putin och Trump: ”Så kan man inte se det”

På Twitter valkampanjar nu Ygeman nu med anklagelsen att SD har starka kopplingar till Ryssland, något som partiet har tillbakavisat. Ygeman har hittat en bild på Åkesson där han medverkar i en RT-intervju, vilket den skandalomsusade ministern inte anser är tillåtet.

Åkesson har bemött Ygemans kampanj med orden ”att du inte skäms!”. Vidare anser han att argumentationstekniken är grotesk och ovärdig ett statsråd.

Haft samröre med ”statskontrollerade propagandamedia”

Ygeman svarar Åkesson med att problemet inte är hans argumentationsteknik. ”SD har haft omfattande samröre med Ryssland, den ryska regimen och dess statskontrollerade propagandamedia”.

S kritiseras för att fjäska för diktaturer

I sociala medier går det även att finna kollage över Socialdemokraternas ”samröre” med diktaturer.

LÄS ÄVEN: Löfven: ”VPK stod upp för demokratin”