Igår försökte den skandalomsusade ministern Anders Ygeman klistra rysshotet på Jimmie Åkesson genom att twittra ut en bild när Åkesson spontant intervjuades av Russia Today vid ett torgmöte för 12 år sedan. Nu kan vi visa bilder på hur Stefan Löfven gjorde samma sak.

Som Samnytt rapporterade om tidigare idag twittrade migrationsminister Anders Ygeman (S) om att Åkesson tagit en spontan intervju med tv-kanalen Russia Today vid ett torgmöte i Landskrona omkring år 2010.

Den skandalomsusade ministern la ut följande:

Detta är ett exempel på Samnytts granskande journalistik som du inte ser i gammelmedia. För att vi ska kunna fortsätta granska etablissemanget behöver vi ditt stöd! Om du inte redan är prenumerant, klicka HÄR och stötta oss redan idag!

Han menar alltså att om man intervjuas av RT, även om det var ett spontant intervjutillfälle som inte var bokat, så har man ”rysslandskopplingar”. Men nu kan Samnytt visa att Ygemans förra chef, Socialdemokraternas tidigare ordförande Stefan Löfven, gjorde samma sak.

Även en annan S-topp har intervjuats av RT, nämligen Jytte Guteland, före detta ordförande för SSU och numera EU-parlamentariker. Notera att denna intervju var EFTER att Ryssland annekterat Krim:

Vi söker Ygeman med följande frågor:

– Har Stefan Löfven också ”Rysslandskopplingar” och därmed komprometterad?
– Kan man lita på er europarlamentariker Jytte Guteland trots hennes ”Rysslandskopplingar”?
– Är Socialdemokraterna ett komprometterat pro-ryskt parti?

LÄS ÄVEN: Ygeman attackerar Åkesson för rysskoppling – RT-intervju på torgmöte 2010