På torsdagskvällen möttes integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) och SD-ledaren Jimmie Åkesson i en debatt. Ämnet som avhandlades var koranupploppen under påskhelgen.

Efter de upprepade misslyckandena med invandringen och integrationen vill Sverigedemokraterna att justitieminister Morgan Johansson (S) ska sparkas.

Samtidigt presenterade partiet ett program på 30 punkter för att komma till rätta med situationen. Ett par av punkterna är att att hela familjers uppehållstillstånd ska kunna dras in om en individ ägnar sig åt allvarlig brottslighet och att en så kallad asocial livsstil ska kunna utgöra grund för utvisning.

LÄS ÄVEN: SD-förslag för lag och ordning väcker ilska hos Centerpartiet

frågan om inte detta innebär att regeringen gjort för lite, svarar Ygeman ”nej men att vi behöver göra mer”. Han refererar även till statsminister Magdalena Anderssons (S) uttalande om att vända på varje sten för att knäcka gängen.

Åkesson menar att situationen nu gått så långt att det krävs drastiska åtgärder och att det får vara slut på den flera decennier långa misslyckade strategin med saft och bulle.

Sharialagar, Hitlertyskland och Putin

Sverigedemokraternas program liknar Ygeman vid sharialagar och menar att det enda landet som provat något liknande är Hitlertyskland.

Angående förslaget om antisocialt beteende börjar Ygeman tala om ”30-talet” och ”svarta trianglar” som man satte på sådana individer, och att ”i Putins Ryssland säger man att de politiska motståndarna är asociala”.