I början av augusti släcktes SwebbTV:s Youtube-kanal plötsligt ned och flera års material tycktes vara utraderat. Efter uppmärksamhet i alternativa medier och protester lades den efter några dagar lika plötsligt upp igen. Nu har man blivit censurerade igen.

I augusti hänvisade Youtube till att SwebbTV skulle ha brutit mot plattformens regler kring så kallat hate speech.

LÄS ÄVEN: SwebbTV:s YouTube-kanal nedsläckt – flera års programmaterial utraderat

– Vi har aldrig tidigare fått några varningar eller programinslag borttagna, så anklagelser om hets mot folkgrupp känns helt grundlösa, sa SwebbTV:s redaktör Mikael Willgert då.

När Youtube sedan släppte fram kanalen igen kvarstod många frågetecken.

– Vi har inte fått någon förklaring från YouTube om varför de ändrat sig. Deras agerande känns nyckfullt och opålitligt och vi vidtar nu därför åtgärder för framtiden för att kommunicera vårt material via andra kanaler.

LÄS ÄVEN: SwebbTV:s Youtube-kanal tillbaka online

På torsdagen plockades ett föredrag med socionomen och journalisten Gunnar Sandelin ned. I videon tar Sandelin bland annat upp statistik över anmälningar om hets mot folkgrupp, migrationsstatistik och den enorma demografiska förändringen med prognoser som visar att Sverige kommer ha den största andelen muslimer i hela Europa år 2050. Ännu en gång hänvisar Youtube till hate speech.

Katerina Janouch, som tar upp censuren i ett inlägg, sammanfattar situationen:

Sammantaget går det inte åt rätt håll med den svenska migrationspolitiken. Att Gunnar Sandelins föreläsning nu rubriceras som “hatretorik” är lika oroväckande som bisarrt och tyder på att regeringen och medierna i samarbete försöker munkavlebelägga alla oss som offentligt protesterar mot folkutbytet och islamiseringen som med full fart pågår i Sverige.

Det censurerade avsnittet