Salem Jawhar Fantastico
Inrikes

Youtube-profil stördes av renovering – knivhögg grannarna

Publicerad 11/7/2022
Annons

En Youtube-profil i en Stockolmsförort kunde inte acceptera att grannarna renoverade vilket störde honom. Mannen beväpnade sig med två köksknivar och sprang mot grannarna samtidigt som han skrek ”du vet inte vem jag är – nu jag ska knulla dig”.

Det var den 17 juli i år som 30-årige Salem Jawhar, invandrarbakgrund från Palestina och Libanon, gick till attack mot tre personer som renoverade i ett flerfamiljshus på Rissnavägen i Spånga.

LÄS ÄVEN:Accepterade inte separation – högg flickvännens släkting med machete

Jawhar var beväpnad med två knivar och framförde att han skulle döda personerna. Detta eftersom att han ansåg att deras renovering störde honom i lägenheten ovan. Personerna svarade med att de hade fått tillåtelse av föreningen att renovera klockan 8-16. Men det var ingenting som Jawhar kunde förstå.

I polisförhör berättar offren att Jawhar började skrika ut hot på svenska och arabiska.

Skyddade sig mot knivhuggen,,

Det framgår även av polisförhör att Salem Jawhar högg vilt med knivarna. I samband med attacken missade Jawhar även ett knivhugg som istället gick in mot en vägg och krossade en spegel. Polisen påträffade flera blodbesudlingar på golvet.

Två av personerna fick knivskador på sina armar när de försökte skydda sina liv. Ett av offren liknar Jawhar vid ett ”monster” som högg för att döda.

Salem Jawhar Foto: Polisen

Youtube-profil

Samnytt kan berätta att Salem Jawhar är en Youtube-profil under namnet ”Fantastico” och har nära 6 000 prenumranter. På kanalen romantiserar han kriminellt liv i Stockholms västra förorter.

Faksimil YouTube

Knivattacken var ”grov misshandel”

Salem Jawhar förekommer sedan tidigare i belastningsregistet för bland annat grov stöld, våldsamt motstånd, förberedelse till rån, flera fall av misshandel och narkotikabrott.

Den 2 september meddelade Solna tingsrätt att Jawhar döms för grov misshandel och olaga hot. Rätten anser att fängelse i två år och tre månader är en lämplig påföljd för knivattacken. Enligt gällande praxis friges Jawhar efter att ha avtjänat två tredjedelar av straffet.

Salem Jawhar har överklagat domen till Svea hovrätt.

LÄS ÄVEN:Eritrean nekades åka buss gratis – stenade chauffören blodig – UTVISAS INTE

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons