Zara Larsson

T.v. Zara Larsson. T.h. Notre-Dame. Faksimil Facebook

Inrikes

Zara Larsson kritiserar donationer till Notre Dame – spenderar själv 150 000 per månad på kläder och smink

Publicerad 4/19/2019
Annons

Efter branden i den historiska katedralen Notre Dame i Frankrike har förmögna privatpersoner valt att stötta återuppbyggnaden ekonomiskt. Deras stora givmildhet möter dock inte uppskattning från alla håll. Somliga menar att det finns viktigare saker att spendera pengarna på än en eldhärjad katedral.

En av kritikerna är den 21-åriga svenska tonårsidolen Zara Larsson som på torsdagen publicerade en rad ilskna twitterinlägg mot de rika privatpersonernas givmildhet. Hon skriver bland annat att ”miljardärerna fick fram hundratals miljoner till Notre-Dame inom några dagar samtidigt som folk fortfarande inte har rent dricksvatten”. Samtidigt får Zara själv kritik för att hyckla.

LÄS ÄVEN: Stort stöd till återuppbyggnaden av Notre Dame

”Miljardärer på bekostnad av fattiga människor”
Artisten möter massiv kritik för sitt utspel mot bakgrund att hon själv spenderar mycket stora summor pengar på lyxkonsumtion som kunde ha använts för mer behjärtansvärda ändamål. Kritiken har resulterat i att hon backat en aning och skrivit att miljardärernas handling i sig kanske inte är dålig ”men det sätter i perspektiv vad förmögna människor är kapabla till att åstadkomma. Om du är miljardär, så är det oftast på bekostnad av fattiga människor”.

Shoppar för 150 000 per månad
I mars uppmärksammade Expressen hur Larsson lyxkonsumerar för höga belopp varje månad. Men vad hon inhandlar för pengarna vet hon inte riktigt.

– Ja, vad fan lägger jag pengar på? Jag vet inte, berättar artisten.

Larsson förklarar att hennes kreditkort har en gräns på 150 000 kronor som hon ”maxar ut till 100 procent varje månad”. Av dessa pengar uppskattar hon att 85 procent går till kläder och smink. Hon medger även att föräldrarna är skeptiska till konsumtionen.

– De frågar hur jag kan gå och köpa en jacka för deras månadslön. Och det är ju knasigt, man får lite perspektiv.

Väcker reaktioner
I sociala medier är det många som har reagerat på hennes senaste utspel och kopplat det till hennes egen lyxkonsumtion. Här nedanför följer ett utdrag av kritiken.

https://twitter.com/Hemlandspolitik/status/1103579773375262720

LÄS ÄVEN: Alex Schulman om branden i Notre Dame: ”Äntligen.”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons