12-årig flicka utsatt för grov våldtäkt i ’utsatt’ område
T.v. Rågsved tunnelbanestation. T.h. Fantombild. Foto: AleWi/Polisen

På tisdagskvällen fick polisen in ett larm om en våldtäkt i Rågsved i södra Stockholm. Det skulle visa sig vara en 12-årig flicka som utsatts.

Det var en anhörig till flickan som larmade polisen vid kl 20.45. Enligt Carina Skagerlind på Stockholmspolisen var det initialt ganska oklart vad som skett och man ska fortfarande inte ha fått full klarhet i händelseförloppet.

– Vi åkte till platsen med en stor resurs och initialt letar vi efter brottsplatsen, det är inte helt säkerställt. Vi tror att vi blir behjälpta av vår specialsökhund som lokaliserade en plats utomhus i Rågsved. Vid den brottsplatsen har vi jobbat under natten, och vi har gjort en del fynd som jag inte vill gå in på just nu, säger hon till Expressen.

Flickan fördes till sjukhus med ”vissa lindriga skador” och en förundersökning om grov våldtäkt mot barn har inletts – grov då man misstänker att hon har utsatts för hot eller någon typ av våldssituation. Ingen misstänkt gärningsman har ännu gripits.

Utsatt område

Fram till 4-tiden i morse arbetade polisens tekniker på platsen och under onsdagen kommer man att hålla kompletterande förhör med offret samt titta igenom kameraövervakning i området.

Rågsved är ett så kallat utsatt område med hög andel invandrare.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Vill du slippa reklamen och samtidigt stötta Samnytt
Bli då prenumerant och välj annonsfritt eller om du hellre vill donera välj det alternativet!