En endast 12-år gammal flicka har våldtagits på ett migrantboende i Österåkers kommun norr om Stockholm. En 19- årig yngling har gripits, anhållits och häktats som misstänkt för övergreppet. Det rapporterar Aftonbladet. Den häktade är enligt uppgifter till Samhällsnytt syrisk medborgare och tidigare dömd för brott i Sverige.

Enligt uppgift ska flickan inte ha anknytning till boendet beläget på Sågvägen utan ha lurats dit av ett gäng asylsökande unga män som är bosatta där. Jourdomstol beslutade på lördagseftermiddagen häkta en av ynglingarna på sannlika skäl – den högre misstankegraden – misstänkt för att ha våldtagit flickan.

Den våldtagna flickan ska även ha haft med sig en kompis till boendet. Det finns inga uppgifter om att även hon ska ha utsatts för övergrepp. Det finns heller inga upptifter om att någon annan i gänget är misstänkt för brott.

Polisen är förtegen med uppgifter om händelsen. De enda uppgifter som offentliggjorts om gärningspersonen är att det är en man och att han är 19 år gammal. Inte heller den advokat, Maria Granat Hamberg, som har utsetts till den misstänktes försvarare vill delge media och allmänhet några uppgifter, inklusive hur han ställer sig till anklagelserna.

Våldtäkten ska ha skett redan i torsdags och den misstänkte uppges ha gripits tidigt natten mot fredag. Uppgifter om att en våldtäkt skett på boendet läckte emellertid ut först på lördagen.

Våldtäkten uppges ha begåtts i asylboendets lokaler. Hur det kunnat ske utan att upptäckas av personal framgår inte.

Uppdatering:

Enligt uppgifter till Samhällsnytt är den häktade mannen en syrisk medborgare född 2001. Han har begärt tolk på arabiska. Mannen är tidigare dömd för brott i Sverige.

authorimage