En 12-årig flicka har hittats död och förvarad i en resväska. Nu misstänker polisen minst fyra män och kvinnor från Nordafrika – och att det handlar om en liga.

Det var i Frankrike som 12-åriga Lola hittades halshuggen och förvarad i en resväska av plast. Hennes armar och ben var fastbundna med cellofantejp – och halsen var nästan helt avskuren, rapporterar Mirror.

Lola, som gick på mellanstadiet, försvann efter sin lektion i fredags i Paris 19:e arrondissement som annars är känt för sina lummiga parker och vackra bostadshus.

Lurades till källare

Lolas föräldrar kontaktade först rektorn på förskolan som är belägen bredvid skolan, där flickan ibland stannade till för att leka med småttingarna, och larmade senare polisen.

Polisen kunde efter att ha gått igenom bilder från övervakningskameror fastställa att Lola faktiskt hade kommit hem från skolan i fredags – men blivit lockad till källaren i sin byggnad av en kvinna.

Tidningen Le Parisien rapporterar att flickans pappa och en granne tittade på övervakningsfilmen tillsammans.

– Hon har sällskap av en kvinna i tjugoårsåldern. Damen gör en gest till henne som om hon sa åt henne att komma, sa grannen och tillade att ”Lola såg inte alls lugn ut”.

Flera timmar efter att Lola gick ner i källaren syns kvinnan på övervakningsfilmen igen. Den här gången kämpar hon med att dra upp en plastväska från källaren, som vid första anblick ser ut att innehålla färgglada tyger. Två män – som inte heller var bosatta i huset – sågs också lämna byggnaden strax efter kvinnan.

Ögonvittnen har sett kvinnan dra med sig väskan över gatan och till ett bageri – för att sedan köpa sig en croissant som om inget hade hänt.

Hittades i resväska

Sent på fredagskvällen tillkallade en hemlös man polis. Mannen sade sig ha observerat en konstig plastväska och två resväskor av den mindre typen där han vanligtvis brukade lägga sig och sova på gården bredvid huset där flickan bodde.

Polisen tror att mannen hade öppnat plastväskan och gjort den hemska upptäckten. Flickan låg död i väskan.

Alla fyra – kvinnan, de två männen och den hemlösa mannen – omhändertogs av polis på lördagsmorgonen efter att polisen kunnat spåra dem via stadens omfattande CCTV-övervakningssystem.

Oklar dödsorsak

Polisen berättade för reportrar att den unga flickan fortfarande bar sina uppskurna vita jeans när hon hittades – och att hon hade skurits i halsen flera gånger.

En obduktion har under helgen genomförts för att fastställa flickans exakta dödsorsak. Detta då knivsåren på halsen inte såg ut att ha orsakat en trasig halsblodåder, enligt Paris Match.

På den cellofantejp som bundit ihop flickans armar och ben fanns blodstänk. Enligt polisen tyder det på att flickan tejpades ihop på det viset redan innan hon mördades.

Utreder organiserad organstöld

Franska medier har kunnat identifiera de misstänkta som Dahbia B, Amine K, Friha B och Rachid N. Samtliga är födda i Algeriet. Dahbia B, en 24-årig hemlös kvinna, kan ligga bakom mordet på flickan, rapporterar Le Parisien.

Polisen utreder också fallet som organiserad organstöld och det finns misstankar om att de gripna personerna tillhör en liga.

LÄS ÄVEN: Halshögg lärare i Frankrike – hyllas som ”islams lejon” när han begravs i hemlandet