Foto: Airman 1st Class Miranda Simpson / Ikiwaner (CC BY-SA 3.0)

Inrikes

12-åring fotograferade utsikt – blev rånad och misshandlad

Publicerad 3/8/2020
Annons

Under lördagen utsattes en 12-årig pojke för rån och misshandel när han skulle fotografera utsikten från medeltidstornet Kärnan i Helsingborg. Plötsligt kom två män i 18-20-årsåldern fram, slog honom och stal hans mobiltelefon.

Det hela utspelade sig strax innan 18:00, vid det populära tornet som av kommunen beskrivs som staden Helsingborgs symbol och varumärke.

– Han befann sig på utsiktsplatsen och tog bilder när telefonen slets ur hans händer och han blev boxad i magen, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral i region Syd, till Expressen.

Rånarna sprang därefter från Kärnans utsiktsplats nerför trapporna i riktning mot Möllegränden och kom undan. Flera polispatruller uppges söka efter de misstänkta men i skrivande stund har ingen gripits för dådet.

En polispatrull körde hem pojken till hans vårdnadshavare och en anmälan om rån upprättades. Den ene gärningsmannen beskrivs som 160–170 centimeter lång, den andre cirka 180. Inga andra signalementsuppgifter förutom kroppslängd har offentliggjorts.

Tornet Kärnan uppfördes ursprungligen på 1300-talet och var då en del av en större borganläggning som hade status av riksborg i det medeltida och tidigmoderna danska riket.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1119”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons