Flickan var på väg hem från skolan då hon mötte en svartklädd man som plötsligt tog ett grepp om hennes nacke. Nu är flickan så pass rädd att hon inte längre vågar gå till skolan. Samtidigt kritiserar familjen polisen som tog en dryg timme på sig att dyka upp.

Det var vid kl 14.30 på måndagen som flickan var på väg hem från Gillboskolan i Rotebro som överfallet vid en busshållplats skedde.

– Han grep tag om hennes nacke och axel, som att han ville föra bort henne. Hon gjorde motstånd och då kastade han henne till marken så att hon slog i huvudet och hennes glasögon gick sönder, säger flickans pappa till Mitt i.

I samband med överfallet tappade flickan sin mobiltelefon, något mannen inte brydde sig om, vilket utesluter att det rörde sig om ett rån.

Sedan sprang mannen in i ett skogsområde varpå flickan kontaktade sina föräldrar som i sin tur ringde polisen. På plats visade flickan föräldrarna vart mannen hade sprungit och de ställde sig där för att spärra av tills polisen kom.

Sökte själva efter gärningsmannen

Polisen dröjde dock och kom inte till platsen förrän kl 16. Skälet ska ha varit att det inte funnits en enda polis i hela Rotebro vid tillfället. ”Horribelt” menar pappan som tror att man hade kunnat få tag på gärningsmannen ifall polisen kommit snabbare.

I stället för att förlita sig på polisens hjälp samlade pappan ihop ett gäng kompisar och åkte runt för att försöka hitta mannen medan mamman åkte med dottern till Karolinska sjukhuset.

– Vad händer om vi hittar honom? Jag tycker inte att medborgargarde är bra, men det är så det blir. Ska barnen här behöva gå runt med skräck? Jag som förälder mår jättedåligt.

Vagt signalement

Det enda signalement som erbjuds är att mannen var kraftig, ”lite långhårig” och klädd i trasiga byxor, svart luvtröja samt handskar.