I förra veckan misshandlades 14-åriga Yuri från Ukraina av ett gäng i Paris. Övervakningsbilder visar hur han omringas av gänget som är beväpnande med tillhyggen och metallverktyg som de slår honom i huvudet med. Han ligger nu i koma.

Det grova överfallet på Yuriy Khruchenyk, en vid tillfället 14-årig skolpojke från Ukraina, skedde på kvällen den 15 januari i Paris, nära Eiffeltornet. Gärningsmännen är ännu inte identifierade.

Yuri var med vänner när attacken skedde och han var den ende som inte lyckades fly. Han omringades av gärningsmännen som var beväpnade med metallverktyg, slagträn och knivar. Han ådrogs punkterad skalle, frakturer på armar och ben, knivskador och trauma på ögat. Han ligger för närvarande på sjukhus i koma.

”Genombrott väntas”

Ukrainas ambassadör i Frankrike, Vadim Omelchenko, gick på Twitter ut och vädjade om att vittnen skulle träda fram. Enligt honom är ukrainska konsulatet i kontakt med den lokala polisen. Samtidigt har Yuris mor, Nataliya Khruchenyk, öppnat ett Instagram-konto dedikerat till att leta efter vittnen.

En källa inom polisen uppger att ingen har ännu identifierats men ett genombrott väntas baserat på videobevisningen.

Utredare säger att händelsen tyder på att det var en organiserad gängattack där tonåringar från Paris södra förort Vanves tros vara ansvariga.

– De såg gänget komma springande mot dem, men Yuri försökte fly, sa en poliskälla till Daily Mail. Men han snubblade och gänget hann ikapp och började slå och sparka på honom med järnföremål och basebollträn. Han fördes till sjukhus där han hade skallfrakturer och man beslöt sig för att försätta honom i koma.

”Extremt barbarisk attack”

Franska inrikesministern Gérald Darmanin sa att det var en ”extremt barbarisk attack” och erbjöd sitt stöd till pojken och hans familj. Flera kändisar har uttryck sitt stöd för Yuri, som var en lovande fotbollsspelare.

I söndags sa en talesperson för Neckers barnsjukhus att Yuris tillstånd var ”stabilt” och han är inte längre i livshotande tillstånd. En utredning om mordförsök är inledd av Paris åklagarkontor.

Videon på det grova överfallet kan ses nedan. OBS! Känsliga tittare varnas!

Tyckte du denna nyhet var intressant?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.