je-suis-charlie-terrorister
Utrikes

14 medhjälpare till terrorattentatet mot Charlie Hebdo döms till fängelse

Publicerad 12/16/2020
Annons

På onsdagseftermiddagen föll domen i ett mål i fransk domstol där 14 personer med muslimsk invandrarbakgrund stått åtalade för olika former av medhjälpsbrott i samband med den blodiga attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo i januari 2015 där 12 personer dödades och ytterligare 11 skadades. Samtliga fälls och döms till långa fängelsestraff.

Påföljderna som sträcker sig mellan 4 och 30 års fängelse samt livstid rör sådant som finansiering, anskaffning av vapen, skyddande av terrorister i bostäder och liknande. Tre av de åtalade, två män och en kvinna, döms i sin frånvaro och tros uppehålla sig i Syrien tillsammans med resterna av IS.

De två huvudgärningsmännen för den muslimska terrorattacken sköts ihjäl i konfrontation med polis ett par dagar efter dådet. Motivet var hämnd för att tidningen skämtat om profeten Muhammed.

Den muslimska terrorn i Frankrike fortsätter

Tidigare i år fick läraren Samuel Paty i Paris sätta livet till för att i sin undervisning om yttrandefrihet ha visat Charlie Hebdos teckningar. Paty halshöggs av migranten Abdullakh Anzorov, som även han efter dådet dödades i konfrontation med polis. I hemlandet Tjetjenien fick terroristen nyligen en hjältebegravning.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1248”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons