Nacka

Foto: Holger Ellgaard (CC BY-SA 4.0)

Inrikes

15-åring utsatt för brutal gängmisshandel

Publicerad 3/22/2020
Annons

En 15-årig pojke i Nacka söder om Stockholm attackerades av fem personer, släpades in i ett skogsområde och misshandlades grovt. Innan gärningsmännen lämnade den slagne pojken stal de hans keps. Tre misstänkta har än så länge gripits.

Larmet inkom till polisen strax efter klockan 16:00 under fredagen. En 15 årig pojke hade utsatts för rån av fem gärningspersoner. Händelsen ägde rum i ett skogsområde i Nacka strand. Ett flertal polispatruller skickades ut för att ta hand om pojken och leta efter gärningspersonerna.

Samtidigt som pojken fördes till sjukhus för vård inleddes en förundersökning gällande grov misshandel. Det är oklart hur allvarligt skadad pojken blev.

I ett pressmeddelande från polisen framgår att man tack vare gott samarbete med ordningsvakter i området och ett ihärdigt letande av polispatrullerna kunde gripa tre personer, i åldrarna 16-19 år, misstänkta för misshandeln.

LÄS ÄVEN: Förnedring allt oftare del av ungdomsrån – ’tillfredsställelse i att kränka’

Om syftet med misshandeln var att ta pojkens keps eller om det endast gjordes för att förnedra offret är ovisst. Klart är att två misstänkta gärningsmän fortfarande är på fri fot. Inget signalement på gärningspersonerna delges.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
857Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons