Vid 03-tiden natten mot lördag larmades polisen om en skjutning i det invandrardominerade och socialt problemtyngda området Hagalund i Solna norr om Stockholm. En 17-årig yngling påträffades på platsen med skottskador i ansiktet.

Ynglingen fördes till sjukhus med ambulans. Skadorna uppges vara allvarliga men inte livshotande.

Den skjutne ynglingen är enligt uppgift en migrant från ett boende norr om Stockholm. Det är oklart varför han hamnade i en väpnad uppgörelse.

Flera skott ska ha avlossats. Polisen har ingen klar uppfattning om exakt hur många men bekräftar att man hittat ett antal tomhylsor på brottsplatsen. Ingen person har gripits för dådet.

Det framgår inte om den skjutne 17-åringen har kunnat höras och hur samarbetsvillig för att identifiera gärningspersonerna han i så fall varit. Den enda information polisen för närvarande har är att det ska ha befunnit sig ett antal personer på platsen i samband med skjutningen, som därmed sannolikt är relaterad till någon konflikt inom den gängkriminella miljön.

Teknisk undersökning av brottsplatsen har företagits. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord alternativt dråp.

Hagalund har under lång tid beskrivit en nedåtgående spiral efter att den gamla arbetarstadsdelen med egenbyggda trähus jämnades med marken för att ge plats åt ”Blåkulla” – miljonprogramshus med förebild från de kommunistiska öststaterna. De senaste decennierna har den negativa utvecklingen accelererat i takt med att svenskar flyttat ut och utomvästliga invandrare flyttat in.