Den unga italienska som för drygt ett år sedan påträffades mördad och styckad i bitar kan ha blivit slaktad medan hon fortfarande levde. Det framkommer genom ett vittnesmål i rättegången mot den illegale migrant från Nigeria som står åtalad för mordet.

I februari förra året rapporterade Samhällsnytt om 18-åriga Pamela Mastropietro som påträffats uppdelad i bitar i resväskor vid en vägkant i Italien. Polisen kunde med hjälp av övervakningskameror spåra en misstänkt gärningsman vilket resulterade i gripandet av Innocent Oseghale, en nigeriansk knarklangare och illegal migrant.

LÄS MER: Italiensk tonårstjej dödad och hackad i bitar – nigeriansk migrant arresterad

Enligt Mastropietro mor ska dottern ha varit beroende av droger och genom sitt missbruk ha kommit i kontakt med knarklangare i parken Giardini Diaz vid staden Macerata.

Nu framkommer nya makabra uppgifter kring mordet i samband med vittnesmål i den pågående rättegången mot nigerianen. Det är Vincenzo Marino, en person som häktades samtidigt som Oseghale och som under tiden i häktet hört honom berätta detaljer om hur mordet begicks. Det rapporterar Il Giornale.

Enligt Marinos vittnesmål är det sannolikt att Mastropietro fortfarande var vid liv när hon blev styckad. Oseghale ska i häktet ha uppgett att han först våldtog henne och direkt efter knivhögg henne i magen. Därefter ska han ha återvänt till parken där det säljs droger för att hämta en inte identifierad landsman som kunde hjälpa honom att flytta kroppen. Männen ska tillsammans ha fraktat kroppen till Oseghales bostad.

 

Därefter uppges Oseghale ha sagt att han började stycka Mastropietros kropp nedifrån fötterna men att hon då började gråta och skrika efter hjälp. Han ska då ha svarat med att återigen knivhugga den unga kvinnan.

Det framkommer även genom vittnesmålet att Oseghale tänkte placera kroppsdelarna i frysen men att de inte fick plats och att resväskor därför i stället användes. Marino uppger också hur han hört Oseghale berätta att de hade rengjort Mastropietros kropp med blekningsmedel för att det inte skulle gå att påvisa om hon överdoserat droger eller blivit mördad.

Ung italienska drogad och våldtagen
I oktober förra året uppmärksammades ytterligare ett mord på en ung italienska utfört av illegala migranter. Polisen misstänker att 16-åriga Desirée Mariottini blev drogad, torterad och gruppvåldtagen av 26-årige Mamadou Gara och 43-årige Brian Minteh som båda invandrat från Senegal, samt 40-årige Alinno Chima från Nigeria och Yusif Salia från Gambia.

Mordet har väckt ramaskri i Italien och inrikesminister Matteo Salvini har kallat männen för ”maskar” som ska få sitt straff för flickans död.