Det var 18-årige Fabian Cederholm som låg bakom måndagens dubbelmord på Latinskolan i Malmö då två kvinnliga lärare i 50-årsåldern mördades.

Fabian Cederholm har i polisförhör erkänt brott och uttryckt ånger. Han anhölls under måndagskvällen misstänkt för två mord, men har ännu inte begärts häktad.

Den 18-årige gärningsmannen bor tillsammans med sin pappa och två yngre syskon i Trelleborg. Han är tidigare ostraffad och inte känd av polisen.

SE ÄVEN: Elev med yxa och kniv mördade skolpersonal

Pratade om mordet på Anna Lindh

Fabian Cederholms sista lektion under måndagen var en föreläsning i kriminologi, då den gästande advokaten Mikael Nilsson berättade att han försvarat utrikesminister Anna Lindhs mördare Mijailo Mijailović, skriver Kvällsposten. Den lektionen slutade klockan 17:00.

Bara minuter senare gick Fabian, beväpnad med en yxa och hammare, till attack mot och dödade två kvinnliga lärare i 50-årsåldern. Flera personer larmade polisen efter dådet, och Fabian uppges själv ha varit en av dem som slog larm.

”Jag hatar dem”

Klockan 17:22 var polisen på plats och kunde gripa Fabian Cederholm.

– Jag har gjort det för att jag hatar dem, uppges han då ha sagt till de ingripande poliserna.

Enligt Fabian Cederholms advokat Anders Elison har hans klient lämnat en förklaring till sitt agerande som man ”med lite god vilja” kan kalla för ett motiv. Det är inte allmänt känt vad den förklaringen är.

SE ÄVEN: Lärare mördade i skoldåd i Malmö