Screen Shot 2018-10-16 at 01.04.27

Foto: Facebook

Utrikes

21-årig toppstudent i Sydafrika kidnappades, våldtogs och mördades av afrikanskt gäng

Publicerad 10/16/2018
Annons

Toppstudenten drogs in i ett buskage där hon överfölls av flera gärningsmän som efter att ha våldtagit henne krossade hennes skalle med en stor sten och högg henne i halsen.

Fyra män beväpnade med knivar stormade kvinnans bil, enligt domstolsförhandlingarna.

Hannah Cornelius, 21, hade stannat till utanför studentkollegans Cheslin Marshs lägenhet vid midnatt när överfallet skedde, uppger the Sun.

En i gänget ska ha hållit en skruvmejsel mot Hannahs bröstkorg genom det öppna fönstret medan en annan satte en kniv mot Cheslin Marshs rygg.

– Sitt stilla eller så dör hon, sa förövarna till Marsh som rånades på sina kontanter och telefon och sedan låstes in i bagageutrymmet.

Gärningsmännen ska därefter ha kört till en knarklangares hem för att köpa droger och röka crystal meth.

Hannah var inklämd mellan två av de fyra männen i baksätet på Volkswagen Golf-bilen de färdades i, en bil hon hade fått i födelsedagspresent.

De körde sedan ut till byn Stellenbosch nära Kapstaden där de drog ut Marsh ur bagaget. Tre av männen tvingade honom därefter att lägga sitt huvud på en sten på marken och slog sedan honom med tegelstenar till de trodde han var död.

När han vaknade upp hade han fått allvarliga skallskador och en bruten arm men stapplade till en närliggande stad för att varna vad som hade hänt Hannah. Vad han då inte visste var att hennes kropp hade hittats tidigare flera kilometer bort, dumpad längs vägkanten och en stor polisinsats var redan igång för att hitta Marsh och mördargänget.

Hannah Cornelius hade i sin tur blivit indragen i ett buskage vid en vingård och gängvåldtagits av tre av männen, enligt åklagaren. Hennes skalle krossades av en stor sten och hon blev knivhuggen i nacken.

Hannah beskrevs som en ”briljant student” och var dotter till domaren Willem Cornelius and advokaten Anna, 56, som tragiskt drunknade 10 månader efter mordet på dottern.

Hon gick sitt andra år vid Stellenbosch University.

De åtalade, Vernon Witbooi, 33, Geraldo Parsons, 27, Nashville Julius, 29, och Eben Van Nieberk, 28, står åtalade för en rad brott inklusive mord, kidnappning, rån och våldtäkt.

Studentkollegan Cheslin bröt ihop i tårar upprepade gånger medan han berättade om det fruktansvärda överfallet.

Ute för att dansa
Han berättade att de varit ute på några drinkar och för att dansa. Cheslin Marsh ville använda sin skateboard för att komma hem men Hannah hade insisterat på att köra honom så han inte skulle bli rånad.

– Jag la mig ner på marken som de sa till mig och la mitt huvud på en sten, berättade han.

– Jag blundade och bad till gud. Två av männen stod över mig med tegelstenar i deras händer. Jag förlorade medvetandet och när jag vaknade upp hade jag en fruktansvärd smärta, smärta överallt. Sista gången jag pratade med Hannah var hennes röst väldigt mjuk och jag märkte att hon var rädd.

Permanenta skador
Marsh blev så traumatiserad att han aldrig återvände till studierna.

Han är nu döv på ena örat och tydliga ärr i ansiktet syntes medan han gav sitt vittnesmål.

En av de anklagade männen, Witbooi, fick sitt erkännande uppläst för rätten. Han hade berättat att gänget hade åkt in till stan för ”att se vad de kan få”. Enligt honom var det de tre andra männen som hade tagit ur Marsh ur bagaget medan han ”rökte en cigarett”.

Han påstår att de ska ha sagt att de bundit honom och lämnat honom för att hittas och att han själv ”bara var ute efter pengar”.

Begav sig på rånturné 
Han förnekar även mordet på Hannah eller våldtäkten.

– När vi körde sa Parsons att jag hade missat att ha sex med henne. De sa att de bundit henne och att arbetarna skulle hitta henne imorgon.

Gänget, hög på droger, begav sig sedan på en rånturné i den stulna bilen och rånade minst tre kvinnor innan den efterlysta bilen identifierades varpå en polisjakt inleddes i hög fart.

Tre av dem greps efter att ha dumpat bilen och flytt medan de fjärde greps senare.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
829Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons