En migrant har dömts för våldtäkt i finska Uleåborg. Abdullhadi från Syrien tvingade en 14-årig flicka till oralsex i en park – när hon vägrade pressade han upp hennes mun med våld samtidigt som han tryckte in sin penis. Det uppmärksammas även hur migranten figurerat i finsk media och berättat att han vill bli polis.

Tidigare i veckan rapporterade Samhällsnytt om den första domen i den uppmärksammade gruppvåldtäkten mot mycket unga flickor i Uleåborg. Den 44-årige migranten Muso Asoevin från Tadzjikistan dömdes till fängelse i tre år och åtta månader för grov våldtäkt samt grovt sexuellt utnyttjande av en ännu inte 10-årig flicka.

LÄS ÄVEN: 44-årige Muso penetrerade 10-årig flicka under religiösa studier

Den här veckan föll dom nummer två i Uleåborgs tingsrätt. Den 22-årige migranten Abdullhadi Barhum från Syrien dömdes till två år och sex månaders ovillkorligt fängelsestraff för våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande av en 14-årig flicka, rapporterar Hufvudstadsbladet.

Brottsoffret ska ha kommit i kontakt med Abdullhadi genom sociala medier och bett honom köpa ut cigarretter och alkohol. Han ordnade det som efterfrågades men under det andra mötet i en park beslöt han sig för att tvinga flickan till oralsex.

Flickan försökte stoppa Abdullhadi men då ska han ha tagit tag i huvudet och använt sin kraft för att öppna upp hennes mun. Därefter har han tryckt in sin penis.

LÄS ÄVEN: Finsk kommun förbjuder migranter på dagis och skolor efter våldtäktsvåg

Uleåborgs tingsrätt dömde Abdullhadi till ovillkorligt fängelse i två år och sex månader för våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande av barn. Han ska även betala 3800 euro (40 000 kronor) i skadestånd till flickan.

Abdullhadi vill bli finsk polis
Enligt den finska nättidningen PT-Media figurerade Abdullhadi i en tidning för ett år sedan och beskrevs då som en välintegrerad migrant eftersom han uppgavs kunna kommunicera på finska.

I tidningsartikeln berättar Abdullhadi att han vill bli polis i Finland.