Inrikes

22-åring skulle utvisas – våldtog för att ha ’roligt’ innan

Publicerad 8/15/2018
Annons

Den 22-årige afghanen kom till Sverige under migrantkrisen 2015 och sökte asyl. 2017 avslogs hans ansökan och i januari 2018 vann beslutet laga kraft.

Tidigt på en söndag i juli bevittnade ett äldre par hur en man i ett lusthus hade sex med en kvinna som beskrevs som helt lealös, rapporterar Fria Tider.

Polis larmades till platsen och offret påträffades halvnaken och livlös på marken.

Kvinnan hade besökt hamnfestivalen i Luleå och hade under kvällen tagit ett stort antal lugnande tabletter. Det sista hon mindes var att afghanen bjöd henne på bland annat whisky. Han ska också ha förklarat att han skulle ha sex med henne.

Då mannen greps uppgav han för polisen att det var hans sista dag i Sverige och att han ”bara skulle ha roligt”.

Enligt Fria Tider tvångsöverlämnades mannen till polisen för utvisning två veckor före våldtäkten, men befann sig alltså ändå ute i det fria.

Dagen efter våldtäkten publicerade tidningen Norrländska Socialdemokraten en artikel om mannen där det bland annat hette att han riskerade ”bli dödad för sin tro” om han utvisades, detta då han uppgett att han nu är ateist. 22-åringen hävdar i artikeln också att han riskerar förföljelse av ”talibanerna” i Afghanistan.

I förhör uppger han att han fått totalt fyra avslagsbeslut och hänvisade till att han varit med i Rättvisepartiet som ”arbetar mot rasism och sexism”.

– Jag har stått utanför Systembolaget flera fredagar och samlat in namnunderskrifter. Alla vet vad jag har för värderingar och vad jag står för, sade afghanen till förhörsledaren.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons