Vänsterextrema misstänkts för containerfynd med automatvapen och polisuniform

107 Shares

Igår larmades polisen om en uppbruten container i Taberg utanför Jönköping. Däri hittades en polisuniform, peruker samt automatvapen. Enligt Aftonbladet har personer i utredningen kopplingar till den vänsterextrema rörelsen. Nu har Säpo involverats i ärendet.

Det ska otroligt nog varit en utländsk stöldliga som slog larm, enligt Aftonbladet. Först riktades misstankarna mot stöldligan självt men senare byttes det mot en vänsterextrem grupp.

En man i 40-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån. Han arbetar på en skola i Jönköping. Mannen nekar till anklagelserna.

Flera husrannsakningar har gjorts och ytterligare en man, som är en del av samma umgängeskrets och föreningsliv som den andra mannen, har häktats.

Uppgifter gör gällande att brotten har politiska motiv. Utredningen leds av Polismyndigheten men Säkerhetspolisen är också inkopplad.

107 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.