Vänsterextrema misstänkts för containerfynd med automatvapen och polisuniform

Delningar

Igår larmades polisen om en uppbruten container i Taberg utanför Jönköping. Däri hittades en polisuniform, peruker samt automatvapen. Enligt Aftonbladet har personer i utredningen kopplingar till den vänsterextrema rörelsen. Nu har Säpo involverats i ärendet.

Det ska otroligt nog varit en utländsk stöldliga som slog larm, enligt Aftonbladet. Först riktades misstankarna mot stöldligan självt men senare byttes det mot en vänsterextrem grupp.

En man i 40-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån. Han arbetar på en skola i Jönköping. Mannen nekar till anklagelserna.

Flera husrannsakningar har gjorts och ytterligare en man, som är en del av samma umgängeskrets och föreningsliv som den andra mannen, har häktats.

Uppgifter gör gällande att brotten har politiska motiv. Utredningen leds av Polismyndigheten men Säkerhetspolisen är också inkopplad.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

159 KOMMENTARER

  • Men för h-vete, myndigheterna SKA ge honom pengar till hemresa och ett litet startbidrag på 30 000.
   Han ska givetvis inte ha rätt att komma tillbaka till Sverige, utan Sveriges hjälp till honom och hans familj är därmed ett avslutat kapitel.

  • Om han sätter sig utanför en butik med en skylt där det står att han behöver pengar till hemresan så är jag helt övertygad om att det finns givmilda som hjälper honom!

  • Intressant artikel. Han beskriver att de lider i Sverige. Hjälp honom hem istället och börja stöd flyktingar i närområden, precis som Jimmie säger så många gånger. Hade de inte behövt fly från flyktinglägrens elände så hade det inte kommit hela vägen hit, till andra sidan jordklotet.

 1. Vilka är fascister idag? Mmm just det antifa med deras anhang..sjukt
  Kan folk verkligen fatta detta!

 2. Av detta borde det bli extrasändningar i Rapport och Aktuellt, men jag tror vi får vara glada om det blir en notis.

  • Hon snyftar om att ha suttit två dygn i Israeliskt häkte. Kanske hon hade tid på sig då att reflektera på alla de miljoner människor som Kommunismen sänt till Gulag läger för svältdöden eller avrättning?

   • Varför släppte de ut henne så fort? Så länge hon satt i deras förvar kunde hon inte ställa till med så mycket skada!
    Och jag tror mig veta vem som finansierade deras resa dit.

     • Ditt vanliga påstående när man ifrågasätter dina dina faktabefriade och grundlösa fördomar om en ytterst åsiktsdivers folkgrupp (eller nationalitet beroende på hur man ska tolka dig).

 3. I en sjaskig skröna tycktes det alltid behövas en ”värsting-man”: när en påstådd han-djävul visat sig vara vit som snö så uppstod genast ett trängande behov av en ny. Man letade aktivt (inte med ljus & lykta efter sådana utan med strålkastare)..

  • KD är statistiskt ett 2% parti som hade ett uppsving i kristidens 1988 med 11,8%. Men efter detta så sjönk populariteten igen. De tre sista valen har dom förlorar exakt 1% var val. Detta innebär att håller statistiken i sig får dom detta val 3,6%, alltså hamnar under ribban. Det är inte Ebbas fel att KD går dåligt. Hon är ju ändå delikat att lyssna och titta på, en person som mycket väl skulle kvalificera som statsminister. Jag tror själv att den stadiga bortgången av röstare de har, beror på att gamla människor har utgjort deras röstarkrets, människor som gått bort.

   • Håller med, hon är inte till stor skillnad från vissa andra partiledare så motbjudande att se och lyssna på.
    Äh, det är bättre hon tar steget fullt ut och går över till SD 😉

 4. Blir lite märkligt att kommentera men utländskt stöldliga slog larm? Utländsk stöldliga = utsatt grupp? Kan det vara så att utländska stöldligor kan vara ett vapen mot ev terrordåd? Perukerna då, ja det finns personer inom EXPO som är flintskalliga o den personen jag tänker på har programserie inom SVT. Ja vi lär nog aldrig få svar på denna mystik.

 5. Hade det varit nazister så kan ni vara säkra på att SD hade blivit anklagade för medhjälp till brott genom att någon kupan känner någon som sympatiserade med SD. De som verkligen är redo att ta till vapen är vänster extremisterna, vilket sannolikt har utländska rötter och då blir det tvärt tyst i [email protected] media.

 6. Troligen skulle dessa kommunister utföra ett dåd som skulle peka på NMR eller kanske tom SD. Det går ju bra för SD nu…

 7. Dessa vänsterextremister har idag fått epitetet ”motdemonstranter” av det politiska o mediala etablissemanget.

  Alla säkerhetsorganisationer i Europa varnar för islamiseringen o den autonoma vänstern, som går i armkrog med det svenska politiska etablissemanget.

  Men svenska politiker o deras media, försvarar dessa samhällsomstörtande individer med alla medel. När hörde ni Publis service nämna ordet vänsterextremister senast ??

  Händelsen ovan, borde skapa krigsrubriker på löpsedlar i ett normalt, modernt o civiliserat land, men hyllningen av röda diktturer går som en röd tråd genom det politiska landskapet, ända sedan 1970-talet, med Olof Palme
  som fanbärare.

 8. Säpo skulle ju jaga gamla svenska sanningssägande pensionärer.
  Hur skall det gå för sverige när de går fria??

 9. En vänsterextrem version av Breivik. Kanske var planen att genomföra en attack och skylla den på högerextremism.

 10. Vad hade hänt i svensk media om högerextremister, hade kopplingar till händelsen ? Vad säger ni i media ?

  Nu var det era kollegor o då sopas det mer eller mindre
  under mattan.

  • Ha ha, braskande Krigsrubriker i veckor om det varit NMR, men vi lever i en så fiiin demokrati, eller hur? Lägg på lite jordgubbsmarmelad älskling medan jag läser om de ”onda” i DN. Gud va bra jag har det i min villa med pool utanför norrtälje, här är det frid och fröjd, det är bara rasister som bråkar lite, annars är allt så bra så. Jodå.

 11. Vem kommer inte ihåg sossen som var beredd att ”ta upp Kalashnikoven och skjuta” för en socialistisk revolution.

 12. Den här filmen är bara några veckor gammal.
  Jonas Sjöstedt blir mycket upprörd på Jimmie Åkesson, när Jimmie varnar för vänsterextremister och Jonas kompisar.
  Observera hur hela 7-klövern applåderar, och tar vänsterextremister i försvar, när Jonas går till motattack.
  https://youtu.be/O99pmn50qww

 13. Vem blir förvånad över vilka som tar till och är beredda att ta till politiskt grundat våld?
  Visst, NMR är ju inga korgossar, men beskylls ständigt för våld även om det i en majoritet av fallen, rör sig om självförsvar.

   • Det blir bara mörkare och mörkare i Hagalund men de är stolta över att det finns 150 olika språk där.
    Är det något att vara stolt över att ingen känner sig som hemma och ingen samhörighet med andra?

    Polis och brandkår har i alla fall att göra i Hagalund.
    ”Svartmåla inte Sverige” säger Lövin (mp) då och alla har åkt tunnelbana hälsar Romson.

    • Hagalund är ju inte så stort o har bra omgivningar o nära till centrum, stan o hagaparken. Riktigt trevligt skaulle det kunna vara än idag men som vanligt beror det på klientelet som bor där.

     • Gamla Hagalund med små hus och trädgårdar var fint.Men sossarna skulle riva allt som var trevligt och gemytligt.

 14. Om det är politiska motiv bakom, från vänsterextrema, är det troligare att de tänkt uppträda som poliser i valrörelsen för att komma nära deras verkliga motståndare SD.

  Denna valrörelse kommer att innebära stora hot och attacker mot partiet…

 15. Ansvarig polis blir väl kallad till Aktuellt-studion och får förklara hur de tänkte som gjorde ett sånt tillslag under ett valår och om de tänkte på det här kan användas i valrörelsen.

 16. Så satt Morgan ock spydde galla över högern i går på nyheterna. . Pinsamt gubben. Trasigt är det mesta ni presterar.

  • Att den pygmén inte har alla hästar inne är väl, vid det här laget, allmänt känt och inte så mycket att orda om. Det är ju ren jävla lyteskomik så fort han öppnar käften.

 17. Yttersta vänsterkantens justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) lär inte erkänna att en vänsterextrem grupp är misstänkt. Det skulle hans chef Stefan Löfven (S) inte uppskatta.

  Det hade varit betydligt bättre och roligare för Morgan Johansson att käbbla i SVT-soffan om det varit en mittenhögergrupp som varit misstänkt.

 18. såå,……om detta är sant, alt.vänstern har insett att den 10 september är det revolution som står på agendan, har bara väntat på detta.

 19. ”Mogge” sa ju nyss att hotet kommer från nazister. Jag höre det själv. Så Mogge, mörkar du verkligheten i tv intervjuer eller är du så blåst och avskärmad så du inte förstår verkligheten?

 20. Det förvånar mig inte om de planerade att ”röja undan” ledande sverigedemokrater inför valet. I brist på argument…

  • Jag hoppas Jimmie bär skottsäker väst. Polisen har alldeles för dålig koll och skydd på hans möten med folket.

 21. De vänsterextrema har blivit mycket mer aktiva nu för tiden, och låtsas vara ”höger”, för att kunna legitimera sitt våld. Det våld bland annat vår förre statsminister, Fredrik Reinfeldt mer eller mindre sanktionerade, när det riktades mot SD. Så ”statsmannamässig” var han…

 22. Säkerligen ett planerat dåd som genom handling och plats skulle rikta strålkastaren åt det diametralt andra hållet – så här lagom innan valet – men ack så de bedrog sig – vänsterskrapet!
  Ytterligare ett skolexempel på vilken gruppering som står för det största demokratiska hotet.

  SD 2018

 23. Vänsterterroristen är säkert mycket populär bland rektor och lärare, på den skola där han arbetar. Att han förfasas över SDs framgångar och förbereder ”utomparlamentariska metoder”, ser man sannolikt som naturligt.

  • Har han kopplingar till den autonoma vänsterextrema rörelsen AFA, EXPO m.fl. organisationer? Vet man mera?

    • Det skall jag göra. Typiskt hur kommunismen genomsyrar snart varje kommun, liksom islamismen (som är samma sak).

 24. Jonas Sjöstedts kamrater är fullständigt livsfarliga. Jonas Sjöstedts kamrater är även kända för att utföra false flag-attacker i syfte att destablisera och polarisera samhället. Bland annat på moskéer.

  De största hoten mot Sverige idag kommer från islamister och vänsterextremister, enligt SÄPO.

 25. Vi fick ju en broschyr på posten om att vi ska förbereda oss så dom bara förberedde sig eler så har dom bara missuppfattat det hela!

 26. Jonas Sjöströms parti finns inte i en enda demokratisk regering i hela världen, partiet är ett diktaturens parti. Att det finns nära 10% av svenska folket som röstar på kommunismen är skrämmande.
  Där Jonas Sjöströms parti praktiseras, råder extrem fattigdom, Kuba, Venezuela är värst, de andra länderna typ Kina och Vietnam har övergivit kommunismen och är idag kapitalistiska men håller kvar den gamla beteckningen.

  • Det är bara att lyssna på Jonas Sjöstedt, han verkar leva i en dröm värld, Jonas i underlandet heter hans nästa film/

 27. SÄPO har ju redan tidigare konstaterat att islamism och extremvänstern är de största hoten mot Sverige. Här är beviset!

 28. På tal om kommunister, Jonas Sjöstedt visade nyligen återigen att kommunister inte förstår sig på ekonomi. Han föreslår en maxtaxa för tandläkare på 2000 kr per år. Vad han inte fattar är att detta kommer att shockhöja tandläkarpriserna om staten (skattebetalarna) betalar! Varför skulle en tandläkare bry sig om att hålla konkurrenskraftiga priser om patienten omedelbart slår i taket efter första besöket? Sedan är det ju bara att fakturera hur mycket som helst, staten (skattebetalarna) betalar! Med hundratusentals illegala invandrare som alla ska ha subventionerad vård så blir det skönt klirr i kassan!
  Denna idiot har sedan mage att klaga på vinster i välfärden!

  • ”Allt åt alla” partiet…”så ska vi hat – men va ska vi tat”….jo! av den dumme jävla svenne idioten som jobbar ihjäl sig för att föda upp misogyna invånare.

  • Hade vi inte haft ”invandring” skulle det kunnat vara ”gratis” med tanke på den skatt vi betalar.

  • Det man borde prata om är förluster i välfärden. Där ligger den stora kostnaden, inte på vinster i välfärden.

  • Man kunde pressat tillbaka på tandläkarna.
   ”Schablon” som man alltid prackar på oss dödliga skattebetalare..

 29. Hoten mot Sverige är varken Ryssland, nazister eller samhällsnytt!!!!!! Verkliga hoten kommer ALLA från vänsterpatrasket och islamister!!!!!!! TRO INGET ANNAT!!!

 30. Det är polisuniformen som fäller avgörandet och tydligt visar att detta knappast är förberedelse för någonting annat än ett socialistiskt terrordåd. Polisuniformen har ingen funktion i ett rån.

  Vet vi om fler ur personalen på samma skola är inblandade i planläggandet av massakern av Sverigedemokratiska politiker som sannolikt var deras mål?

  Har den häktade socialisten kontakter hos Sveriges Television och Sveriges Radio?

  • Tur då att Polisen lyckades ta dem för jag står med på den valbara kommunallistan för SD i Jönköping.
   Fast mer troligt att de gått mot de Riksdagsvalda.

   Och det som sägs av en del att politik inte är spännande.

 31. Koppling till vänsterextrema fackförbundet syndikalisterna? Det kan finnas fog för att granska det.

 32. Är det en ny form av lort-Sverige som växer fram. I alla dess former och på alla dess platser växer dyngan fram som aldrig förr.

 33. Ja, vänstern är ’extrem’ på många sätt . . .
  Först nu, tre månader före valet kommer Jonas Sjöstedt på att maxtaxa för tandvård ska gälla ALLA medborgare – alltså inte bara invällarna.

  Jojo, undra varför han inte har kommit på det tidigare under de fyra år han har ”styrt” Löfven. Finansieringen av detta har han tydligen inte helt klart för sig.
  Han kör väl samma ansvarslösa stil som Fi-Schyman – inte så noga, det ordnar sig!

 34. Vänsterextremismen — vad säger Morgan Johansson…vad säger Jonas Sjöstedt.
  Får man be om lite kommentarer…

 35. Det är ingen hemlighet att islamister o vänsterextremister är dom två absolut mest våldsamma grupperingarna i sverige.
  Säpo o must har skrivit flertalet rapporter om det.

 36. Var hittar man mer detaljer om detta? Kanske skall man söka på flashback? Det kanmycket väl vara en ”täckt vänsterorganisation” som i själva verket styrs av folk med ursprung från Mellanöstern.

 37. Dumskallarna är i farten igen, begå terrorbrott mot de som föder en… DUH inte ens de på samhall skulle göra en sån dum sak

 38. Varför tar inte Svensk Vänster Television, SVT upp detta är det för att det är deras egna anhängare som är gripna.

  • Flera på SVT och i den s.k. ”kultureliten” har ett förflutet i sådana organisationer och har även barn som är aktiva där.

 39. Automatvapen? På riktigt eller det klassiska samlingsnamnet för ”gevär som till minsta lilla del liknar något vi sett i en Hollywoodfilm”

 40. Stöldligan kontaktade säkert polisen för att de var rädda. De trodde antagligen att de hade gjort inbrott på ett vapenlager som tillhörde ett väldigt farligt kriminellt gäng och föredrog att polisen grep dem innan de började jaga stöldligan.

  Jag undrar om stöldligan kunde föreställa sig att en skolkurator var inblandad och ägare till ett lager med automatvapen.

LÄMNA ETT SVAR