David-Vice-Rasweu-Mmotlana-Seripe
Utrikes

26-årig gängkriminell jagas av polis efter mordförsök

Publicerad 6/18/2020
Annons

Polisen i Köpenhamn har gått ut med en efterlysning efter att ett mordförsök begåtts i i Hvidovre strax utanför huvudstaden. Den efterspanade mannen, 26-årige David Vice Rasweu Mmotlana Seripe, uppges vara beväpnad och farlig och allmänheten varnas för att konfrontera honom. Det rapporterar Jyllands-Posten.

Polisen har gått ut med namn och bild på den misstänkte våldsmannen i hopp om att få in tips från allmänheten. Det mordförsök som han efterspanas för begicks den 27 maj och enligt polisen är brottet kopplat till en pågående gängkriminell konflikt.

Den danska polisen fick tips i förväg om händelsen och kunde avvärja att mordet fullbordades. Två av gärningspersonerna kunde gripas efter en biljakt som slutade med att de flyende kraschade in i en husvägg. En av gärningsmannen, David Vice Rasweu Mmotlana Seripe, lyckades dock fly till fots från platsen och har sedan dess hållit sig undan rättvisan.

I ett skriftligt signalement beskrivs han som en ”dansk man med afrikanskt utseende, 26 år gammal och med normal kroppsbyggnad, cirka 172 centimeter lång med kort svart hår, bruna ögon och skäggstubb”. Polisen tror att han kan ha ådragit sig sårskador i huvudet i samband med bilkraschen som kännetecken som kan underlätta att han känns igen.

Sammanlagt har nio personer frihetsberövats för inblandning i den aktuella gängkonflikten. Dessa väntar åtal för tre fall av mordförsök – utöver händelsen den 27 maj även två andra incidenter, varav en den 25 maj, också den i Hvidovre och en annan den 3 april i Husum. Åtalen om fattar även vapenbrott.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons