Vi i Skandinavien tycker om att läsa om vädret. Det är kanske inte så konstigt att vi verkligen bryr oss om hur vädret ska bli, eftersom det så sällan är riktigt varmt och soligt. När solen väl tittar fram kan man se hur alla människor kommer ut från sina hem och färdas runt i stadens rum. Det är härligt att se hur levande staden blir när det är massor med folk som lever och njuter av vädret utomhus. Men var ska man då söka fram information om vädret för att vara på säkra sidan. För att hålla en sommarfest kan vara lite som en chansning på lott, iallafall om man tänker på en svensk sommar.

Det finns tre olika sidor med väderprognoser i Skandinavien. En bra idé är att använda de skandinaviska ländernas sidor eftersom fokuset på dessa sidor just är på väder i Skandinavien och i Norden. Men vilka sidor är det och var hittar man dem, det kommer vi till alldeles strax. Här nedan kan du nämligen se en lista med tre olika sidor där du kan få direkta väderprognoser. Om du vill vara riktigt säker på din sak kan det eventuellt vara en idé att kolla in alla tre.

  1. Smhi.se

I Sverige har SMHI kritiserats för sina mycket opålitliga prognoser några år tillbaks, men deras prognoser har nu blivit mer stabila och mer pålitliga. SMHI har här mottagit mycket positiv kritik för deras stilrena och tydliga webbplats med mycket utförlig och detaljerad information om vädret.

  1. Dmi.dk

Dmi står för Danmarks meteorologiska institut och är den danska versionen av SMHI. Eftersom Grönland är en del av Danmark är det också fokus på de väder som kommer där uppifrån, något exempelvis SMHI inte brukar fokusera på vanligtvis. När du öppnar dmis webbplats möts du av en blå sida där du kan söka fram väder i olika städer runt om i världen. Det finns även en karta som är interaktiv och kan flyttas allt efter var man vill titta och få information om vädret. Eftersom Danmark är en önation är det stort fokus på väderleksrapport till havs.

  1. Yy.no

Norge har blivit prisbelönta för deras väderprognos-tjänst yr. Deras enkla hemsida som är mycket lättnavigerad har flyttats fram som positivt och det är framför allt deras mycket precisa och korrekta prognoser som har legat till grund för all den positiva kritik som de har fått både inrikes och utrikes, inte minst från Sverige.