I Schweiz har en 32-årig kvinna avlidit av coronaviruset (COVID-19). Det är landets hittills yngsta dödsoffer som burit på smittan. Samtidigt svarar allt fler länder med att stänga gränserna.

Schweiz har enligt Worldometers sammanställning 1 375 smittade, varav 13 dödsfall. Det senaste dygnet har antalet smittade ökat med 236 patienter.

Igår rapporterade flera medieaktörer i Schweiz, däribland Tribune de Genève, att en 32-årig kvinna påträffats död i sitt hem på onsdagen. Det var först efter hennes död som det konstaterades att hon bar på coronasmittan. Kvinnans tidigare hälsotillstånd är fortfarande inte känt i media.

Schweiziska myndigheter uppger att de har öppnat en utredning för att ta reda på hur den smittade kvinnan kunde hamna utanför myndigheternas radar.

Flera länder stänger gränser

Samtidigt som coronaepidemin växer på den europeiska kontinenten svarar allt fler länder med att stänga gränserna. I Europa gäller det bland annat Danmark, Slovakien och Tjeckien. Polen och Ukraina väntas stängas gränserna på söndagen.

Norge har sedan tidigare infört obligatorisk karantän för utomnordiska resenärer. På lördagen meddelade statsminister Erna Solberg att landet även stänger flygplatser och hamnar. Vidare inför Norge strikta gränskontroller.

Sedan tidigare har Israel praktiskt taget stängt gränserna. Nya Zeeland har beslutat att förbjuda kryssningsfartyg att lägga till och utlänningar som reser in i landet tvingas självisolera sig i 14 dagar. Turkiet har infört flygförbud från flera europeiska länder, däribland Sverige.

USA har stoppat de flesta flygningar från Europa och väntas se över hårdare restriktioner inom kort. Indien meddelar att de upphör att utfärda turistvisum fram till mitten av april och Colombia aviserar att de tillsvidare portar européer från att resa in i landet.

LÄS ÄVEN: Hård internationell kritik: ”Sverige är ett svart hål för coronaviruset”