En 32-åring i Stockholm har beslutat sig för att tatuera in statsepidemiologen Anders Tegnell på kroppen. Detta eftersom personen anser att Tegnell ”gjort ett fantastiskt jobb” trots nära tvåtusen dödsfall.

Vid sidan av den massiva kritik som riktas mot Folkhälsomyndighetens agerande i den rådande coronaepidemin visar det sig även finnas trogna supportrar. En av personerna som stödjer myndighetens linje är 32-årige Gustav Lloyd Agerblad.

LÄS ÄVEN: Anders Tegnell: ”Väldigt farligt att tro att skyddsutrustning hindrar någonting”

Enligt Agerblad har statsepidemiologen ”stått rakryggad genom hela krisen” och ”förtjänar allt stöd han kan få”. Detta trots att Tegnell i flera veckor förminskade riskerna med coronasmittans framfart vilket kan ha spelat en roll i att 16 093 hittills har bekräftats med smittan och 1 903 personer i landet har mist sitt liv.

– Det gör mig ingenting. Han har kört sin grej, går ut i tv och står upp för vad han sagt, säger Agerblad till GP.

”Gjort ett fantastiskt jobb”

Agerblad slår fast att han inte kommer att ångra sig eftersom Tegnell ”har gjort ett fantastiskt jobb”. Det framgår inte vad Agerblad bygger sitt påstående på. Men han är däremot bekymrad över att ”många är emot honom”.

– Många är ju emot honom och uttrycker sig taskigt och olämpligt, men jag hoppas han känner att han har folks genuina stöd också, säger Agerblad till GP.

LÄS ÄVEN: Tegnell om varför var tredje äldreboende i Stockholm har smittan: ”Jag vet inte riktigt”

authorimage