35-årig gängkriminell häktad för sprängning på Östermalm

96 Shares

En 35-årig man med kopplingar till det kriminella MC-gänget Bandidos häktades på fredagseftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Anklagelserna gäller inblandning i det uppmärksammade sprängdådet på Östermalm i Stockholm den 13 januari.

Mannen, som har svensk bakgrund, greps och anhölls i onsdags. Han är tidigare dömd för ett stort antal brott, bland annat mordförsök, grov misshandel, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, narkotikabrott, brott mot knivlagen, Grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och skadegörelse

Vissa av de brott 35-åringen dömts för indikerar kopplingar till organiserad brottslighet, dels det kriminella MC-gänget Bandidos och dels det så kallade Bredängsnätverket. Mannen släpptes ur fängelse 2018 efter att ha avtjänat sju års fängelse efter att ha försökt knivmörda en man i Stockholmsförorten Bredäng.

96 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.