35-årig man i Stockholmsförort döms till 16 års fängelse för mord på exhustrun

Delningar

På måndagen föll dom i Nacka tingsrätt mot 35-årige Haider Al-Araji för mordet på sin 43-åriga exfru Jinan i hennes bostad i Stockholmsförorten Fisksätra. Påföljden blir 16 års fängelse.

Haider och Jinan har flera barn tillsammans. Motivet till brottet är inte klarlagt då Haider vid polisförhör och rättegång nekat till brottet.

Det var Haider som den 28 augusti förra året kontaktade SOS Alarm med en historia om att han påträffat Jinan livlös på golvet i hennes lägenhet. Ganska snart kunde det konstateras att Jinan bragts om livet och misstankarna riktades mot exmaken Haider.

Kvinnan har enligt den rättsmedicinska undersökningen fått ett stort antal tabletter inpressade i munnen och ned i halsen, sannolikt för att fingera en självmord. Detta misslyckades dock eftersom Jinan i stället kvävdes av att tabletterna hindrade luftvägarna.

Haiders DNA påträffades i hudavskrap under Jinans naglar, vilket indikerar att hon kämpat emot och att det var exmaken som var förövaren.

Haider greps, anhölls och häktades och på måndagen kom alltså domen. Det framgår inte av de rättshandlingar som Samhällsnytt har tagit del av huruvida Haider är svensk medborgare. Att inget yrkande om utvisning gjorts från åklagaren kan indikera att så är fallet, men kan också bero på att Haider anses ha stark anknytning till Sverige eftersom han har barn här och efter morden på mamman är den enda kvarvarande föräldern.

Haider har i samband med rättegången genomgått en rättspsykiatrisk undersökning. Enligt denna lider han inte av någon allvarlig psykisk störning och kan därför dömas till fängelse.

Det är oklart om Haider kommer att överklaga domen.

 

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

98 KOMMENTARER

 1. Sättet på vilket mordet skett och planeringen med tabletterna borde naturligtvis renderat livstids fängelse. Detta gör man inte oplanerat.
  Med rätt styre kan vi kanske hoppas på att han blir av med det svenska medborgarskapet och utvisas till sitt verkliga hemland.

 2. Han har säkert irakiskt medborgarskap så han ska utvisas då ingen av ungarna kommer att vara minderåriga när han släpps ut efter 25 år.

  Just det, domen ska ändras och han ska skickas till sitt hemland efter två tredjedelar av tiden.

  • Denne blodtörstige irakier borde skickas till ett fängelse i sitt hemland direkt och aldrig mer tillåtas att beträda svensk mark.

   • Nej, först ska vi slösa bort 17 år av hans liv i fängelse. Sen skickas han till ett irakiskt fängelse. Om de släpper ut honom dagen efter eller efter 12 år är skit samma.

 3. En jihadist med andra ord.
  Varför avtjäna straffet i sverige??
  Han kommer att bli fri om nåt år då det inte var han som gjorde det, utan en inre röst….

 4. Många av de importerade GULDÄGG som enligt våra politiker skall vara PENSIONSRÄDDARE åt Svenska folket.
  Hur många av denna sort har Reinfeldt och Löfven importerat till oss sovande Svenskar ?
  Vad är det som fattas i politikernas hjärna ?

 5. Sånt här ska döljas med alla medel. Invandrare begår inte brott i Sverige så är det enligt media o politiker. Tack samnytt för sanningen.

 6. I Sverige har kvinnohatare och kvinnomördare fått rotat sig som sitt eget land. Jag säger UT för fan. Åk hem till era egna vidriga länder!

 7. Det är personer som Haider som tar ”jobb” som vi svenskar inte vill ta oss an, personligen tycker jag vårt land varit bättre utan Haider och hans gärningar!

  • Tar jobb som svenskar inte vill ha?

   I min värld jobbar svenskar med alla sorters jobb, medan samma svarta invandrare år efter år sitter på RK:s kupa och fikar.
   Man mumsar flitigt på våra skattepengar, utan att skämmas.

   Att åtgärdas av Kasselstrands återvändarprogram skulle gör dem gott.

 8. Haider anses ha stark anknytning till Sverige eftersom han har barn här och efter morden på mamman är den enda kvarvarande föräldern….. Men va fan säger jag bara..!

 9. Ännu ett importerat problem som belastar det Svenska samhället..

  Och Svenska skattemedel..

  Utvisa bottenskrapet..

  • Jag hoppas du menar hela bottenskrapet, för det är många det?

   Vidare närs jag innerligt av hoppet om, att alla de politiker, ännu i livet, som gjort det här möjligt blir anhållna, rannsakade och dömda. Stränga skall straffen vara om vi skall bli nöjda.

   • JaA kanske kommer det en dag när stora grupper med snören o påkar letar under bilar o källarskrubbar efter Reinfeldt ,

 10. Åter ett problem de sista statsministrarna, mot ett bättre vetande, dragit på samhället. Alla skall betala för något man inte vill ha. Tänka på vid valet i september!

 11. Utvecklingen av robotar som kan utföra arbeten, går framåt, så det betyder att Sverige inte behöver importera någon tvivelaktig utländsk arbetskraft….

  Och, grundorsaken till migrationsströmmarna är att det finns för alldeles mycket folk, där de inte kan försörja sig….
  Fattig-länderna måste sluta upp med att avla så mycket barn! STOPPA DEM!

 12. Barnen borde ha så lite kontakt med den här individen som möjligt. Att dom har ”anknytning” till honom borde väl snarast stärka skälen för utvisning. Han kan bara påverka barnen negativt. Vem vet också vad som kan hända dom när han kommer ut och dom levt lite för mycket Svenskt. För deras säkerhet så borde han utvisas.

  Risken finns ju också att han radikaliseras ytterligare i fängelset och utgör en fara för hela det Svenska samhället när han kommer ut. Utvisning efter avtjänat straff hade varit det enda rimliga alternativet här.

  Utvisning av kriminella invandrare måste bli praxis, inte som idag ett undantag.

 13. OT. Medierna verkar ha glömt eller låtsats glömma att en kvinna har plötsligt blivit 23 år yngre i Sverige ! Skatteverket har lyckats föryngra en människa. Sök på Petterssons blogg ”Saro Dursun” för att få veta hur undret gått till.

   • Men, det går inte.
    Den frågan har jag fått ett antal ggr av invandrare, att hjälpa till att ändra den registrerade åldern, oftast 10-15 år, därför att de egentligen har uppnått pensionsålder. No no no, det går inte, spelar ingen roll hur många papper de viftar med.

  • Förtroendet för de politiska aktivisterna på svenska myndigheter når nya bottenrekord.

   Migrationsverkets förmåga att bolla med åldrarna lite som det passar, har nu smittat av sig på Skatteverket. Dags för en ny broschyr:

   ”Till dig som lever med flexibel ålder”.

 14. Vilket jävla as han är som mördar sin ex-fru. Visst, vi saknar bakgrund och orsak till mordet, men vem mördar mamman till sina barn? Hur kan det vara en god idé? Vem mördar en mamma, alls? Han måste vara en väldigt dålig människa.

  • Vi får väl hoppas att barnen tänker under dom där 16 åren o kan hjälpa pappa över räcket på Öresundsbron när han kommer ut

 15. Dessa berikare!!! Vad kan man säga!!!!??? JO, det är nu slut på det!!!! Livstids utvisning efter straffet!!!!!!

  • Ja du att Vi Betalar för våra Egna sas i det Samhällskontraktet Vi har är ju OK när de flesta har Släktingar som jobbar och betalar Skatt..
   Men att Vi också skall betala för dessa E kommande el storsläktade utan Arbete ÄR en Skam, och hur har det gått till att vi fått även det på vår Börda..??

  • Ja , fri och mår bra . .
   Men hur mår barnen när de hör att mammas mördare är ute igen ? ?

 16. Enligt svensk rättstradition var straffet rimligt. Jag tycker också att han bör fråntas det svenska medborgarskapet om han har ett sådant. Deras gemensamma barn mår säkert bättre i vetskapen att de slipper se deras mors mördare.

  • Vem vet, de kanske kommer att tycka att han gjorde rätt? Om nu mamman var en (otrogen hora). De är muslimer.

 17. Fan vilken upprättelse den mördade kvinna har fått av vårt Rättsvårdande organ! Denna jävla mördare och kafir ska fan ut ur landet så fort som möjligt! Jag vill fan inte ha honom gående på våra gator och torg efter att han släpps från kåken!

 18. Vad händer med barnen, mamman mördad och pappan i fängelse? Hamnar de i en annan muslimsk storfamilj eller blir detta deras räddning och de får växa upp i en svensk familj och får västerländska värderingar?

 19. Ännu en ”berikare” vi måste betala för!!!!! Är det inte bidrag så är det långa fängelsestraff!!!!!

 20. Tragiskt och fruktansvärt på en och samma gång. Själv undrar jag hur många fruar och exfruar som ”försvinner” varje år.

 21. Det verkar sällan eller aldrig vara några svenska män inblandade i denna typ av grova brott som drabbar kvinnor.

 22. Förbjud import av dessa ”människor” . Vanliga svenskar flyr landet och ersätts av importerade mördare och banditer. Undergången är nära för landet.

 23. Att en pappa med berått mod kan göra sina barn föräldralösa och att han inte har en psykisk störning gör gärningen avskyvärd. Att utomeuropeiska män kan skada eller mörda sina närstående och ändå ”vara vid sina sinnens fulla bruk” är skrämmande och bevisar att de inte platsar i Sverige. Det värsta är att de för sina åsikter och gärningar vidare till sina söner oavsett hur länge de har bott i Sverige. De är en krutdurk. Han borde tas ifrån både medborgarskapet och vårdnaden om sina barn. Den rätten har han förverkat.

 24. ” lider ej av en psykisk sjukdom”

  Nej , dom är så där. Vissa av dom besitter ett våldskapital som en normal svensk inte ens kan begripa.

  Tack för importen , hur skulle vi klara oss utan den.

 25. är det humant i sverige att pappan som mördat sina barns mamma
  är så lämplig för sina barn att han ej kan utvisas!!
  vad krävs att en sådan blir av med vårdnaden???

 26. Hon förlorade hela livet, han förlorar bara ca en tiondel av ett liv, när det är så uppenbart att han är skyldig så borde han förlora lika mycket, som henne, han kan gå ut i livet och skaffa några fruar till att ta livet av, men då får han säkert mängdrabatt.

LÄMNA ETT SVAR