På tisdagsmorgonen dog minst 50 personer i det tumult som uppstod under begravningsceremonin för den iranske terrorgeneralen Qasem Soleimani. Samtidigt fortsätter Iran att hota USA med hämnd – och har terrorstämplat USA:s militära styrkor.

Kaos bröt ut under den sista dagen av begravningsceremonin för Qasem Soleimani, rapporterar bland annat Daily Express. Dödsfallen orsakades av att fler än en miljon iranier vallfärdade till hans hemstad Kerman och orsakade trängsel i stora folkmassor. Utöver dödsfallen rapporteras även över 200 personer ha skadats.

Folkmassorna bröt ut i ramsor som ”USA är den stora Satan” och ”död åt Trump” samtidigt som överbefälhavaren i Islamiska revolutionsgardet, Hossein Salami, kungjorde kommande hämnd mot Washington.

Iran talar om ”13 hämndsscenarion” av vilka till och med det minsta ska vara ”en mardröm”.

Blir martyr i Iran

Många iranier ser nu den islamistiska terroristgeneralen Soleimani som en nationell hjälte och martyr. Irans andliga ledare Ali Khamenei har gråtit framför Soleimanis kista.

I sociala medier är det många iranier som stöttar president Donald Trump i hans beslut att döda terroristgeneralen.

Hossein Salami sade till iranierna som närvarade på begravningen att ”martyren Qasem Soleimani är mer kraftfull nu när han är död”.

I ett tal på begravningen uttalar Soleimanis dotter, Zeinab Suleimani, hot mot USA och deras soldater.