USA:s president Joe Biden har gjort bort sig igen. Denna gång hävdade han att 350 miljoner amerikaner har vaccinerats. Enligt United States Census Bureau, den myndighet som ansvarar för folkräkningen i USA finns det dock endast cirka 332 miljoner amerikaner.

Det var i fredags under ett tal från Vita Huset som presidenten återigen tappade tråden. Uttalandet kan beskådas nedan.

LÄS ÄVEN: Här glömmer Biden namnet på sin egen försvarsminister: ”Snubben som basar därborta”

”Vad var siffran nu igen?”

”Det här är en pandemi av de ovaccinerade, så vi måste få fler att vaccinera sig”, säger presidenten. Därefter gör han en kort paus för att kontrollera sina anteckningar och fortsätter: ”Långt över… vad var siffran nu igen? Jag måste påminna mig själv… 350 miljoner amerikaner har redan vaccinerats. De mår bra”.

Det är möjligt, skriver Independent, att Biden syftade till antalet vaccinationsdoser som administrerats i USA, då de siffrorna ligger i närheten av 350 miljoner. Det verkliga antalet fullt vaccinerade amerikaner är cirka 166 miljoner, alltså ungefär halva befolkningen.

Det här är långt ifrån första gången som presidenten framstår som förvirrad. Så sent som i förra veckan blandade Biden ihop de tidigare presidenterna Donald Trump och Barack Obama under ett tal i Lehigh Valley i Pennsylvania. När han upptäckte sitt misstag hävdade han att det handlade om en freudiansk felsägning.

I talet sa Biden: ”Redan 2009, under den så kallade Stora recessionen, bad presidenten mig att ansvara för att styra den delen. Dåvarande president Trump… ursäkta mig, freudiansk felsägning, det var förra presidenten. Han orsakade… hur som helst… president Obama, när jag var vice president”.

I sociala medier kommenterar flertalet att presidenten inte verkar veta vad en freudiansk felsägning innebär.

SE ÄVEN: VIDEO: Här stapplar Biden fram på väg till flygplanet – faller handlöst på trappan

Vita husets pressekreterare Jen Psasi avslöjade nyligen, under en intervju i podcasten The Axe Files med CNN:s politiske kommentator David Axelrod, att presidentens team uppmuntrar Biden att undvika att svara på spontana frågor eller göra kommentarer utan manus, på grund av de många fadäserna.